NASA açıkladı: İki güçlü Güneş patlaması jeomanyetik fırtınaya yol açtı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NASA açıkladı: İki güçlü Güneş patlaması jeomanyetik fırtınaya yol açtı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne bağlı Uzay Hava Tahmin Merkezi (SWPC), Güneş'in yüzeyinde meydana gelen iki güçlü patlamanın jeomanyetik fırtınaya yol açtığını açıkladı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) yaptığı açıklamada, ilki hafta sonu, ikincisi ise pazartesi kaydedilen solar patlamaların 'en şiddetli düzey' kategorisinde yer alan X türü patlaması olarak nitelendirildiğini belirtti. Uzay Hava Tahmin Merkezi (SWPC), patlamaların güneşten iki büyük kütlenin atılmasına yol açtığını ve Dünya'da da etkisi hissedilen jeomanyetik fırtına meydana getirdiğini kaydetti.

İLETİŞİM SORUNLARINA YOL AÇABİLİYOR

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresinden (NOAA) yapılan açıklamada, etkisinin dün Dünya'ya ulaştığı jeomanyetik fırtınanın, Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerinde iletişimi olumsuz etkilemiş olabileceği ifade edildi.

NASA'ya göre, Güneş yüzeyinde yaşanan patlamalar, radyo frekansları, elektrik şebekeleri ve navigasyon sinyallerinin yanı sıra uzay araçları ve astronotlar için de risk teşkil edecek güçlü enerji dalgaları oluşturuyor.

(Kaynak: Anadolu Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...