Netflix kullananlar dikkat! Profil aktarımı geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix kullananlar dikkat! Profil aktarımı geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Netflix, parola paylaşımını kısıtlayan hamlesinin ardından şimdi profilleri mevcut bir hesaba taşımanın yolunu açtı. Artık kaydedilen, izlemeye devam edilen yayınları kaybetmemek için kullanıcılar profillerini hesaba aktarabilir.

Tüm Netflix kullanıcıları, bugünden itibaren bir profili mevcut bir hesaba aktarabilir. Bu gelişme, şirketin oturum açma bilgilerini ya da daha bilinen adıyla 'şifre paylaşımını' yasaklayan adımının ardından geldi. Şirket, teknoloji sitesi Engadget'e bunun çok talep edilen bir özellik olduğunu açıkladı. 

Ekim ayından bu yana, kullanıcılar mevcut profilleriyle yeni bir hesap oluşturabiliyor. Böylece kullanıcılar, görüntüleme geçmişlerini, 'Listem' bölümündeki kayıtlı yayınları ve oyunları, kayıtlı oyun verilerini ve diğer ayarları saklayabilirler. Ancak profilinizi taşıyacağınız mevcut bir hesabınız yoksa, yeni bir hesap oluşturmanız gerekir.

ŞİFRE PAYLAŞIMI YASAKLARI

Netflix, şifre paylaşımına yönelik baskısını genişletmeden önce bu özelliği başlangıçta sunmuştu. Şubat ayında şirket, kendileriyle birlikte yaşamayan arkadaşlarının ve aile bireylerinin hesaplarını kullanmaya devam etmelerine izin vermek için Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'daki kullanıcılardan ekstra ücret almaya başladı. Dünyanın en popüler video akış platformu, hesap paylaşım ücretlerini Mayıs ayında ABD'ye genişletti.

Üçüncü taraf bir analiz, Netflix'in şifre paylaşımını yasaklayan politikasını ABD'de başlatmasından kısa bir süre sonra ülkede yeni abonelik açanlarının sayısının hızla arttığını öne sürdü. Yine de, gelecek hafta üç aylık gelir raporunu açıklayacak olan Netflix cephesinde, bu stratejinin şirket için faydalı olup olmadığını daha net göreceğiz.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...