Netflix reklamlı abonelik seçeneğini bekleyenlere kötü haber: Sevilen özellik olmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Netflix reklamlı abonelik seçeneğini bekleyenlere kötü haber: Sevilen özellik olmayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Netflix, yakında piyasaya süreceği reklam destekli abonelik planı ile uzun süredir konuşuluyor. Daha uygun fiyatlı olmasından ötürü bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmesi beklenen üyelik planının taşıt kullanırken TV izleyenler için kullanışlı olmayacağı ortaya çıktı.

Mühendis ve uygulama geliştiricisi Steve Moser, Netflix abonelik planına ilişkin yeni bilgiler elde etti. Moser, iPhone uygulamasının kodunda ‘Reklamlı Netflix hariç tüm planlarda indirilebilir’ yazan bir metin keşfetti. Eğer bir Netflix kullanıcısı izlemek istediği dizi, film veya belgeselleri indiremiyorsa bu, çevrimdışı olduğunda o programı izleyemeyeceği anlamına geliyor. 

Netflix, reklamlı abonelik planında çevrimdışı görüntülemenin olup olmayacağına dair bilgi vermezken teknoloji sitesi TechCrunch'a şunları söyledi:

“Daha düşük fiyatlı, reklam destekli bir seçeneğin nasıl piyasaya sürüleceğine karar vermenin henüz ilk günlerindeyiz ve herhangi bir karar verilmedi. Dolayısıyla bu noktada bunların hepsi sadece spekülasyon."

Temmuz ayında Netflix CEO'su ve Baş İçerik Sorumlusu Ted Sarandos ise reklamlı abonelik seçeneğinin tüm lisanslı programları kapsamayacağını itiraf etti. TechCrunch'ın belirttiği gibi, çevrimdışı içeriğe sahip reklamlar sunmak teknik olarak zor olabilir. Netflix’in yanı sıra örneğin HBO Max ve Hulu da indirme işlevine sahip değil. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...