Netflix'in ardından Disney Plus! Şifre paylaşmak yasaklanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge, Engadget
- Güncelleme:
Netflix'in ardından Disney Plus! Şifre paylaşmak yasaklanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge, Engadget

Popüler internet TV ağı Disney Plus da Netflix'in yolundan gidiyor. Disney+ platformu, kullanıcıların birbirlerine şifrelerini vermelerini yasaklayacak bir uygulamaya geçiyor.

Artık Kanada'daki Disney Plus abonelerinin şifrelerini başka kişilerle paylaşmaları yayıncının yeni getirdiği politikalara 'aykırı' olarak tanımlanıyor. Platform, Kanadalı kullanıcılara yeni 'şifre paylaşımı kısıtlamaları'nın bu sonbaharda yürürlüğe gireceğini bildirdi. Yani şu anda şifre paylaşımının yasak olması sadece Kanada'daki kullanıcılar için geçerli ancak kısıtlama, Kanada'dan başlayarak genişlemeye devam edecektir.

1 Kasım'dan itibaren Disney Plus şifre paylaşımını kısıtlamaya başlayacak. Şirket, bu kararını Kanadalı abonelerine e-posta ile duyurdu.

Bununla birlikte, Disney şirketinin bu politikayı nasıl uygulayacağı bilinmiyor. Açıklamada yayıncı, çok fazla ayrıntı vermedi. E-postada sadece, "hesabınızı veya oturum açma bilgilerinizi ailenizin dışında paylaşma yeteneğinize kısıtlama getiriyoruz" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca Disney Plus, başka bir hanede yaşayan kişilerin aynı abonelik hizmetinden faydalanabilmesi için 'ek üye' ekleme seçeneği sunacak. Ancak hesaba ek profil eklemenin maliyetinin ne kadar olacağı belli değil. 

DISNEY PLUS'TA ŞİFRE PAYLAŞIMI YASAKLANDI

Bu arada, şirketin güncellenmiş Yardım Merkezi sayfasında da "Abonelik bilgilerinizi evinizin dışındaki kişilere paylaşamazsınız" yazıyor.

Kanada abone sözleşmesindeki yeni bir 'hesap paylaşımı' bölümü, şirketin 'hesabınızın kullanımını analiz edebileceğini' ve sözleşmeye uymamanın hesap sınırlamalarına veya aboneliğin feshedilmesine yol açabileceğini açıkça belirtiyor. 

Disney'in CEO'su Bob Iger, üçüncü çeyrek finansal raporunu açıklarken, şirketin 'hesap paylaşımını' araştırdığını söylemişti. Iger, Disney hizmetlerini kullanan çok sayıda kişinin hesaplarını başkalarıyla paylaştığını ve Disney'in oturum açma işlemlerini izlemek için teknik yeterliliğe sahip olduğunu ifade etti. 

Bu arada, 1 Kasım'dan itibaren Kanada ve Avrupa'nın bazı bölgelerindeki Disney+ kullanıcıları, ABD'de 2022'den beri mevcut olan daha düşük maliyetli reklam destekli abonelik planına erişebilecek.

ŞİFRE PAYLAŞIMI YASAĞINI NETFLIX BAŞLATTI

Popüler internet TV ağlarından Netflix, bir yılı aşkın bir süredir çeşitli ülkelerde bu tür kısıtlamaları test ediyor. Hatta ülkemizde oldukça fazla abonesi bulunan Netflix, şifre paylaşımı yasağını Temmuz 2023'te Türkiye'de de uygulamaya koydu.

Netflix hesapları kullanıcının IP adresine göre kısıtlanıyor. Başka bir evde yaşayan bir kişiyle şifrenizi paylaşmak istiyorsanız, 'üye ekleyerek' ek ödeme yapmanız gerekiyor.

Netflix, ikinci çeyrek finansal raporunda şifre paylaşımı yasağının daha fazla kişinin abone olmasıyla sonuçlandığını belirtmişti. Belki de bu, Disney+ da şifre paylaşımını yasaklamaya iten etken olmuştur. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...