Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hakkında yeni detaylar

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
- Güncelleme:
Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hakkında yeni detaylar

TEKNOLOJİ Haberleri  / Hürriyet

Öğrenciler, bir kereye mahsus olmak üzere vergisiz bilgisayar ve telefon satışının gerçekleşmesini bekliyor. TBMM'nin açılış günü yaklaşırken konuyla ilgili açıklama Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Peki, öğrenciler için vergisiz telefon ve bilgisayar ne zaman başlıyacak? Vergisiz telefon ve bilgisayar satışıyla ilgili yeni detaylar neler? İşte cevabı.

Seçimin gerçekleşmesinden beri öğrenciler bir kereye mahsus olmak üzere vergisiz telefon ve bilgisayar satışının gerçekleşmesini bekliyor. Yasanın gerçekleşmesi için TBMM'nin açılması beklenirken Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

VERGİSİZ TELEFON SATIŞI İÇİN ÜST SINIR OLACAK

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada bir kereye mahsus olmak üzere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı için açıklama yaptı. Bakan konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu sözleri dile getirdi:

"ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak. Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak."

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki vergisiz telefon ve bilgisayar kapsamına giren birçok model bulunuyor. Samsung, General Mobile, Huawei, Vivo birçok akıllı telefon modelini Türkiye'de üretiyor ya da montajlıyor. Bilgisayar olarak ise Casper, Excalibur, Monster ve GameGaraj markalarının birçok modeli yine Türkiye'de montajlanıyor ya da üretiliyor.

Konuyla ilgili şimdilik daha fazla ön bilgi söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konuyla ilgili yapılacak açıklama merakla bekleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...