Otomobil devi Tesla'da skandal hata... 120 binden fazla araç geri çağrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Engadget
- Güncelleme:
Otomobil devi Tesla'da skandal hata... 120 binden fazla araç geri çağrıldı

Teknoloji Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Engadget

Tesla, kapı güvenliği sorunu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) 120 bin aracını geri çağırıyor. Şirket, sorunu çözmek için halihazırda kablosuz güncelleme yayınladı.

Tesla birkaç hafta içinde ABD'de ikinci bir geri çağırma gerçekleştirdi. Bu sefer, 2021 ile 2023 yılları arasında üretilen 120 bin 423 adet Model S ve Model X aracında hata tespit edildi. Araçlar, bir çarpışma sırasında kilitlenmemiş kapı mandalının açılmasına neden olabilecek bir sorun nedeniyle geri çağrılıyor.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresine (NHTSA) göre bu kusur, yaralanma riskini artırıyor ve elektrikli araçlara ilişkin federal güvenlik yasalarına da uymuyor. 

Otomobil üreticisi, sorunu çözmek için halihazırda ücretsiz bir kablosuz güncelleme yayınladı ve araç sahiplerine bildirim mektuplarının Şubat ayında gönderilmesi bekleniyor.

TESLA, 2 MİLYON ARACI GERİ ÇAĞIRDI 

Bu ayın başlarında Tesla, otopilot güvenliği sorunu nedeniyle 2 milyondan fazla elektrikli aracı geri çağırmıştı. Şirket, sürücülerin sistemi kullanırken dikkat etmelerini sağlamayı amaçlayan özelliklere sahip ücretsiz bir kablosuz güncelleme yayınlamıştı. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...