Otomobil devlerinde büyük kriz: Binlerce araç geri çağrıldı

- Güncelleme:
Otomobil devlerinde büyük kriz: Binlerce araç geri çağrıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Güney Kore merkezli Hyundai ve Kia, binlerce aracını geri çağırdı. ABD’deki 92 bin aracını geri çağıran şirket, vatandaşları uyardı. Dev otomobil şirketleri, araçların denetlenene kadar binalardan uzağa ve dışarıya park edilmemesi çağrısında bulundu. İşte geri çağrılan modeller...

Geri çağırma birkaç modeli etkiliyor ve şanzıman yağ pompasındaki aşırı ısınabilecek elektrikli bir bileşenle ilgili sorundan kaynaklanıyor. Şirketler, araç sahiplerine, denetlenene kadar binalardan uzağa ve dışarıya park etmelerini tavsiye etti. Bu, son yıllarda Hyundai ve Kia araçlarının yangınla ilgili geri çağırma serisinin en sonuncusu. En son geri çağırmayla ilgili olarak Kia, altı "termal olay" raporu olduğunu ancak herhangi bir kaza veya yaralanma olmadığını söyledi.

KISA DEVREYİ TETİKLEYEBİLİR

Hyundai, dört benzer raporu olduğunu ve sorun nedeniyle herhangi bir kaza, yaralanma veya ölüm kaydetmediğini söyledi. Hyundai, yangın riskinin yanı sıra, ısı hasarının diğer araç kontrolörlerini etkileyen bir kısa devreyi tetikleyebileceğini söyledi. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), "Sahiplerine, geri çağırma onarımı tamamlanana kadar binaların dışına ve yapılardan uzağa park etmeleri tavsiye edilir" dedi.

GERİ ÇAĞRILAN MODELLER

Hyundai şu araçlarını geri çağırdı:

2023 Elantra

2023 Kona

2023 Sonata

2023 Tucson

2023-2024 Palisade

 

Kia ise şu araçları geri çağırdı:

2023 Soul

2023 Sportage

2023-2024 Seltos

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...