Performans canavarı Xiaomi 14 Pro'nun ilk görüntüleri ortaya çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: 91mobiles
- Güncelleme:
Performans canavarı Xiaomi 14 Pro'nun ilk görüntüleri ortaya çıktı!

TEKNOLOJİ Haberleri  / 91mobiles

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin yakında piyasaya sunacağı amiral gemisi telefonu Xiaomi 14 Pro'nun ilk görüntüleri internete sızdırıldı.

Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 3 çipini resmi olarak piyasaya tanıtacağı Snapdragon Summit 2023'ün kapanışından bir gün sonra, yani 27 Ekim tarihinde Çinli teknoloji devi Xiaomi yeni akıllı telefon modellerini duyuracak. Xiaomi 14 serisinin tanıtılacağı etkinlikte, standart modele ek olarak Xiaomi 14 Pro ve Xiaomi 14 Ultra modelleri de yer alacak.

Merakla beklenen akıllı telefon serisi, önceki yıllar ile karşılaştırıldığında, normalden daha erken bir tarihte geliyor. Bilindiği üzere Xiaomi 13 serisi geçen yılın Aralık ayında tanıtılmıştı. Şirket, son çeyreğe neredeyse hakim olan Apple'a karşı koymak için tarih konusunda bir değişiklikte bulundu.

XIAOMI 14 PRO TASARIMI ORTAYA ÇIKTI

Son günlerde Xiaomi 14 serisinin donanım özellikleri ile ilgili pek çok sızıntı haberi gündeme geldi. Ancak ortaya çıkan son detaylar, cihazın tasarımını gözler önüne seriyor. OnLeaks ve 91mobiles tarafından paylaşılan görüntüler, serinin Pro modelinden görsel olarak neler beklenebileceğini hayranlara gösteriyor.

Performans canavarı Xiaomi 14 Pro'nun ilk görüntüleri ortaya çıktı!

Cihazla alakalı göze çarpan ilk unsurlardan bir tanesi, şirketin yalnızca küçük bazı düzenlemeler gerçekleştirerek arka tasarımı neredeyse hiç değiştirmemesi oluyor. Fakat ekranın nihayet düz olması, 6,6 inçlik bir boyuta sahip olması ve kameranın merkezi bir deliğe yerleştirilmesi artı puan toplayan unsurlar olarak değerlendiriliyor.

Xiaomi 14 Pro boyutları 161,6 x 75,3 mm olacak. Cihazın kalınlığı ise 8,7 mm olarak belirtiliyor. Kamera tarafında Leica ile iş birliklerine devam eden şirket, dört sensörüyle arka kısmın büyük bir bölümünü kaplayacak olan kamera modülünü ön planda tutuyor.

Cihazın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 çipine sahip olması beklenirken, 6,6 inç düz AMOLED panelde 2K çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı sağlanacağı tahmin ediliyor. 50 MP ana kamerayla geleceği söylenen cihazda 120W hızlı şarjlı 4.860 mAh pil kapasitesi yer alacağı aktarılıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 91mobiles
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...