Roketsan'ın yeni tank avcısı 1,5 metre kalınlıktaki saf çeliği delebiliyor mu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Roketsan'ın yeni tank avcısı 1,5 metre kalınlıktaki saf çeliği delebiliyor mu?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, ürettikleri anti-tank mühimmatının 1,5 metrelik çeliği delebildiğini açıklamıştı. İkinci, Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi'ne (UMTAS) ilişkin detayları açıkladı.

Türkiye, ALTAY, HÜRJET, FIRTINA, ATAK, ANKA ve GÖKBEY gibi yerli ve milli dev projeler ile çığır açmaya devam ediyor. Türkiye'nin yerli savunma sanayinin gelişmesinde önemli rol oynayan Roketsan 2024 yılına hızlı başladı. Roketsan, yeni geliştirdiği UMTAS'ı (Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi) duyurdu.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, ürettikleri füzelerin, 1.5 metre kalınlığında saf çeliği delme özelliği olduğunu söylemişti. Murat İkinci, tank avcısı füzelere ilişkin yeni açıklama yaptı.

1.5 METRELİK SAF ÇELİĞİ DELEBİLİR Mİ?

Savunmasanayi.org'a konuşan Murat İkinci, şu ifadeleri kullandı:

"Tankların birinci kademe zırhları çelikten yapılan zırhlar. Özellikle ön kısmı baya ciddi kalınlıklarda yapılıyor. Bunlar bizim bildiğimiz çelik değil. Dayanıklılığı artırılmış zırh çeliği dediğimiz Türkiye'de de üretilen çelikler. Tank-savarların görevi bu çelik zırhı geçebilecek bir başlık yapabilmek.

SADECE TANKSAVAR DEĞİL SİHALARDA DA AYNI TEKNOLOJİ VAR

Roketsan, yan yana dizilmiş çelik blokları 1.5 metreye kadar delebilen harp başlıkları yapabiliyor. Bu başlıkların teknolojisi oldukça yüksek. Roketsan bu başlıkları yapabilecek teknolojiye sahip. Sadece tanksavarlarda değil, mini mühimmatlarda kullanılan zırh delicilerde de aynı teknoloji kullanıyor. Buna SİHA mühimmatları da dahil"

UMTAS SİSTEM ÖZELLİKLERİ

UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi) Taarruz Helikopterleri, Hafif Taarruz Uçakları, Kara Araçları ve Deniz Platformlarına yerleştirilebiliyor. Sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabilen sistemde hedef güncelleme yeteneği de bulunuyor.

Hedef Güncelleme Yeteneğinin Sunduğu Esneklik ile;

  • Vuruş Noktası Güncelleme
  • Uçuş Esnasında Hedef Değiştirme
  • Sütre Gerisinden Atış

Sıvı Yakıt Yangını ve Kurşun Çarpmasına Karşı Duyarsız Mühimmat Özelliği

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...