Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rusya'dan Wikipedia'ya 'sahte bilgi' cezası

Rusya'dan Wikipedia'ya 'sahte bilgi' cezası
Başlık ResmiRusya'dan Wikipedia'ya 'sahte bilgi' cezasi

Dünyanın en çok kullanılan sanal kütüphanesi Wikipedia'ya Rusya'dan bir ceza geldi. Platformda yayınlanan sahte bilgiler nedeniyle para cezası kesildi.

Kaydet
|

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'nun (Roskomnadzor) Wikimedia Foundation'a karşı açtığı dava, başkent Moskova'daki bir mahkemede görüldü. Rusya'da Wikipedia'daki sahte bilgileri silmediği gerekçesiyle platformun sahibi Wikimedia Foundation'a 1,5 milyon ruble (yaklaşık 18 bin dolar) para cezası verildi.

Mahkeme, Ukrayna'daki çatışmalara ilişkin sahte bilgileri silmediği gerekçesiyle Wikimedia Foundation'a ceza verdi. Öte yandan, Wikipedia ise söz konusu bilgilerin açık kaynaklar ve uluslararası örgütlerden alındığını savunuyor.

Wikipedia'ya, daha önce de benzer gerekçelerden ötürü çeşitli para cezaları verilmişti. Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Maksut Şadayev, 18 Nisan’da yaptığı açıklamada, Wikipedia'ya erişim yasağı getirmeyi 'henüz' planlamadıklarını söylemişti.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye
HABER

Türkiye'nin sosyal medya karnesi ortaya çıktı: Milyonlarca kişi sanal alemden uzaklaştı

Dijital rublede yeni gelişme, Rusya pilot uygulamaya geçiyor
HABER

Dijital rublede yeni gelişme, Rusya pilot uygulamaya geçiyor

WIKIPEDIA NEDİR?

2001 yılında kurulan Wikipedia, kullanıcılar tarafından ortaklaşa oluşturulan ve birçok dilde içeriğin olduğu ücretsiz bir internet ansiklopedisi olarak internetin en çok ziyaret edilen web siteleri arasında yer alıyor.

(AA)

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.