Samsung yöneticisi Galaxy S24 serisinin sürpriz özelliğini açıkladı!

Düzenleyen: / Kaynak: SamMobile
- Güncelleme:
Samsung yöneticisi Galaxy S24 serisinin sürpriz özelliğini açıkladı!

TEKNOLOJİ Haberleri  / SamMobile

Güney Koreli teknoloji devi Samsung çok yakında Galaxy S24 serisi ile hayranları karşısına çıkacak. Merakla beklenen telefonun sürpriz bir özelliği, şirket yöneticisi tarafından resmen doğrulandı.

Samsung, Galaxy S24 serisiyle birlikte uydu iletişimi özelliğini üst seviye cihazlarında da kullanılabilir hale getireceğini açıkladı. Ortaya çıkan bu dikkat çekici bilgi, bu özelliğin üreticinin akıllı telefonlarına geleceğini doğrulayan Samsung'un System LSI bölümü CEO'su Park Yong-in tarafından doğrulandı.

SAMSUNG GALAXY S24 SERİSİ UYDU BAĞLANTISI ÖZELLİĞİ SUNACAK

SamMobile tarafından aktarılan bilgilere göre şirket yöneticisi, acil durum hizmetleri için uydu bağlantısı özelliğinin gelecek yıl geleceğini belirtti. Yong-in, Güney Kore'nin hangi telefonun ilk bu özelliğe sahip olacağını belirtmedi. Ancak Exynos 2400'den de bahsedildiği için bu özelliğin Samsung Galaxy S24 serisine geleceği tahmin ediliyor.

İddilara göre Samsung'un S24 serisi çift yönlü bağlantıyla donatılarak dünya çapında piyasaya sürülecek. Bu özellik, Apple'ın 2022'de iPhone 14 serisinde uygulamaya koymasıyla ön plana çıktı. Yakın zamanda bu yeni özelliği destekleyen Huawei P60 da piyasaya sürüldü.

Samsung yöneticisi Galaxy S24 serisinin sürpriz özelliğini açıkladı!

Bu teknoloji sayesinde Galaxy S24 serisi telefon sahipleri uydu üzerinden mesaj gönderip alabilecek. Bu özellik, kullanıcının cep telefonu ağı olmayan uzak bölgelerdeki yetkililerle, acil servislerle ve insanlarla iletişim kurmasına olanak tanıyacak.

Samsung'un yakın zamanda uydu üzerinden iki yönlü iletişim için kendi teknolojisini geliştirdiğini açıkladığının altı çiziliyor. 5G NTN olarak adlandırılan şirketin teknolojisi, 3GPP Sürüm 17'yi destekliyor ve geleneksel iletişim hizmetlerine bağlantıya izin veriyor.

İddialar, bu özelliğin aslında Galaxy S24 serisindeki tüm modellere gelip gelmeyeceğinin henüz belli olmadığının altını çiziyor. Öte yandan Samsung'un uydu iletişimini yalnızca Galaxy S24 Ultra için kullanılabilir hale getirmesinin mümkün olduğuna inanılıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: SamMobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...