Savunma Sanayi Başkanı Demir yayınladı: İşte Aksungur İHA'nın gözünden deprem bölgesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından enkaz altındakileri kurtarmaya ve yaralarını sarmaya çalışıyor. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken Aksungur İHA, deprem bölgesini havadan görüntüledi.

Türkiye, 7.7 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen 10 il için tüm imkanlarını seferber etti. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken askeri uçaklar da havadan keşif görevleri üstleniyor. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği Aksungur İHA'nın (insansız hava aracı) deprem bölgesine gönderildiğini açıkladı. Demir, Twitter'daki paylaşımında deprem bölgesinin Aksungur İHA ile çekilen havadan görüntülerini yayınladı. İsmail Demir, “Ankara’dan kalkan Aksungur İHA’mız AFAD koordinesinde deprem bölgesinden görüntü alıp ilgili birimlere aktarıyor” şeklinde bir açıklama yazdı. 

AKSUNGUR İHA DEPREM BÖLGESİNDE

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Twitter'daki bir başka tweetinde ise İHA'ların deprem bölgesinde yürüttüğü faaliyetlere değindi. Demir, "Savunma sanayiimiz AFAD ile koordine şekilde bütün imkanlarını seferber ediyor! İHA’lar ve görüntüleme sistemleri başta olmak üzere, arama-kurtarmaya dair teçhizatları sahadaki ekiplerin emrine sunarken, insani yardım malzemelerinin sevkine de devam ediyoruz." dedi. 

(Haber Merkezi)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...