Selçuk Bayraktar'dan Elon Musk'a çağrı: Kendisini bekleriz, onun için de bir ilk olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

TEKNOFEST İzmir'in açılış töreninde soruları cevaplandıran Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün uçuş testleri için Çorlu'ya intikal ettiğini ve yakın zamanda testleri başarıyla tamamlayarak ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bayraktar, Elon Musk'ın TEKNOFEST'e davet edildiğinin hatırlatılması üzerine konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 3 büyük şehirde düzenlenmesi yönünde karar alınan TEKNOFEST'in son etabı İzmir'de gerçekleştiriliyor. İstanbul ve Ankara'nın ardından Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen dünyanın en büyük havacılık festivalleri arasında yer alan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 1 Ekim'e kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

Bugün açılış töreni gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören festivalde birbirinden ilginç teknolojik ürünlerin sergilenecek, yepyeni projeler sahne alacak. Alanda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in eşsiz bir etkinlik olduğunu ve buradaki ruhu, girişimci Elon Musk'ın da yaşamasını istediğini söyledi.

Selçuk Bayraktar'dan Elon Musk'a çağrı: Kendisini bekleriz, onun için de bir ilk olacak

BAYRAKTAR TB3 NE ZAMAN HAVALANACAK?

İnsansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Selçuk Bayraktar, dünyada kısa pistli gemilere konuşlanabilen ilk SİHA olması planlanan Bayraktar TB3'ün ne zaman havalanacağıyla ilgili soruya cevap verdi.

Bayraktar, "TEKNOFEST öncesinde yer testleri için ve sonrasında gerçekleşecek uçuş testleri için Çorlu'ya intikal etti yakın bir zamanda testlerimizi başarıyla tamamlayarak ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu karadan uçuş olacak. İlerleyen zamanlarda da inşallah gemiden testlerine başlayacağız" dedi.

"ELON MUSK'A DA BİR İLK OLACAK"

Selçuk Bayraktar, SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk'ın festivale davet edildiğinin hatırlatılması üzerine şu değerlendirmede bulundu:

"TEKNOFEST dünyanın en büyük teknoloji etkinliği, teknoloji festivali. TEKNOFEST, dünyada eşi benzeri olmayan bir etkinlik. Ticari maksatlarla yapılmayan, tümüyle sosyal ve aslında sessiz bir devrim. Bu anlamda kendisini de bekleriz. Buradaki bu ruhu da yaşaması onun için de bir ilk olacak."

Selçuk Bayraktar'dan Elon Musk'a çağrı: Kendisini bekleriz, onun için de bir ilk olacak

"1 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRECİ BAŞVURDU"

Türkiye'nin geliştirdiği SİHA'ların tüm dünya tarafından takip edildiğini anlatan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Dünyanın en fazla ülkesine ihraç edilmiş oldu Bayraktar TB2. Az önce uçuş gösteri gösterisi yapıyordu ama bizleri asıl mutlu eden şey sadece bu yıl 1 milyondan fazla öğrenci başvurdu teknoloji yarışmalarımıza. Teknolojinin tüm diğer sivil alanlarında, sağlıkta yapay zekadan, biyoteknolojiden inovasyona, biyomedikalden akıllı ulaşım teknolojilerine dünyaya damgasını vuracak nice Türk girişimleri çıkacak. Bu bayrağı çok daha öteye de taşıyacaklar. Semalarımıza kadar çıkarttığımız bu bayrağı, uzaya ve teknolojinin tüm diğer sivil alanlarına çıkarmaları, açıkçası beni bu çok daha fazla heyecanlandırıyor."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...