Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma vurgusu: 'Kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım'

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin insansız savaş uçağı Kızılelma'nın ilk uçuşuna ilişkin açıklama yaptı. Bir etkinlikte konuşan Selçuk Bayraktar, "Bayraktar Kızılelma ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Kızılelma'nın en son kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım" diyerek dikkat çeken bir açıklamaya imzasını attı.

Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi ve Turcorn 100 Programı Tanıtım Töreni, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım etkinliğine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı. Törende konuşan Selçuk Bayraktar, Baykar'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:

"Baykar gelirlerinin yüzde 75'ini ihracattan elde etmiş oldu. 2019'da 6 tonluk Akıncı İHA uçtu, 2021'de de silahlı kuvvetlerin envanterine girdi. Sözleşmesi imzalanmış durumda. 6 kilodan 6 tona giden serüveni görüyorsunuz. Tüm elektronik yazılımları biz Türk mühendisler tarafından tasarlandı. Cezeri'ye adım adım gidiliyor. Akıllı taksi dronelar, kargo dronelar."

Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma vurgusu: 'Kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım'

'BAYRAKTAR KIZILELMA 20 YILLIK HAYALİMİZDİ'

Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu gerçekleştirerek Türkiye'nin yanı sıra dünya basınında da büyük yankı uyandıran Kızılelma insansız savaş uçağı hakkında da değerlendirme yapan Selçuk Bayraktar, "Bayraktar Kızılelma ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 20 senelik bir hayalimizdi. Akıncı'dan 3 sene sonra ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bunlar tümüyle milli ve özgün olarak tasarlanıp geliştirilmiş, aslında robot uçaklar. İçindeki donanımlardan, milyonlarca satır yazılım Türk mühendis ve ekibi tarafından geliştirildi" şeklinde konuştu. 

Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın üzerinde titizlikle çalıştığını belirterek, "SİHA, İHA'lardan ilk insansız savaş uçağından bahsettim. Genetik kodun deşifre edilmesindeki en önemsiz kısımlarından bahsettim. Kızılelma'nın en son kontrol yazılımlarıyla satır satır uğraştım. Pozitif bilimciler için sonsuzluğa yakın büyüklüklerde ihmal edilecek ifadeler sayılabilir" dedi.

(Haber Merkezi / AA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...