Siber suç yaşı 10’un altına kadar düştü

Siber suç yaşı 10’un altına kadar düştü

TEKNOLOJİ Haberleri

Siber suç oranı gençler arasında hızla artıyor. Yapılan son araştırma raporuna göre DDoS saldırıları 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 107 artış gösterdi.

ÖMER TEMÜR

İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA) Ulusal Siber Suç Birimi (NCCU) verilerine göre öğrencilerin düzenlediği DDoS saldırıları 2020 yılında 2019 yılına göre yüzde 107 artış gösterdi. Saldırı düzenleyen gençlerin yaş ortalamasının ise 15 olduğu belirtiliyor. NCA raporuna göre DDoS saldırıları düzenlerken yakalanan çocuklardan bazıları ise dokuz yaşında. Londra’da öğrenci olan Betsy Davies, güvenli olmayan, halka açık bir Wi-Fi bağlantısı yoluyla bir başkasının dizüstü bilgisayarına 10 dakika içinde nasıl bağlanabileceğinizi gösterdiğinde yalnızca yedi yaşındaydı. Elliott Gunton, İngiltere’de ISP TalkTalk’a sızdığında daha 16 yaşındaydı. 150.000’den fazla müşteri hesabını ele geçirdi. İsmi verilmeyen 16 yaşında bir Avustralyalı öğrenci, Apple’ın dâhilî sistemlerini birçok defa kırdı. 90 GB’lık “güvenli dosya” ele geçirdi ve müşteri hesaplarına erişim sağladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...