Snapchat ve Instagram'ın popüler özelliği Twitch'e geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Twitch
- Güncelleme:
Snapchat ve Instagram'ın popüler özelliği Twitch'e geldi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Twitch

Popüler yayın platformu Twitch, Snapchat ve Instagram'ın Hikayeler özelliğini bünyesine ekledi.

Yayın platformu Twitch, kendisini sosyal medya dünyasına daha da yaklaştıracak bir yenilik sundu. Sosyal medya kullanıcılarının yakından aşina olduğu Hikayeler özelliği artık Twitch'in mobil uygulamasına da dahil edildi.

Daha önce Snapchat, Instagram, Messenger ve WhatsApp gibi uygulamalarda da gördüğümüz özellikten ilham alan bu yenilik, yayıncıların otomatik olarak kaybolmadan önce 48 saat boyunca görünür kalacak fotoğraf, kısa video klipler ve metin içerikleri yayınlamasına olanak sağlayacak.

TWITCH'İN HİKAYELER ÖZELLİĞİ HERKESE SUNULMUYOR

Yeni Twitch özelliği, içerik üreticilerin aktif durumda olmadıkları anlarda bile toplulukları ile bağlantılarını sürdürmelerine olanak sağlayacak. Bu özellik ilk olarak Temmuz ayında resmi olarak duyurulmuştu. Fakat şirket nihayet özelliği bugün kullanıcılarla buluşturmaya başladı.

Şu anda ne yazık ki tüm Twitch kullanıcıları hikaye paylaşımı yapamayacak. Esas olarak bu özellik, son 30 gün içinde en az bir yayın gerçekleştiren platform ortakları ve bağlı kuruluşları için kullanıma sunuldu. Dolayısıyla şimdilik yalnızca popüler yayıncıların hikaye eklemelerine izin verilecek. Buna rağmen uygulamanın tüm kullanıcıları, son sürüme güncelleme yaptıkları sürece Takip Edilenler bölümündeki hikayeleri görüntüleme şansına sahip olabilecek. 

Snapchat ve Instagram'ın popüler özelliği Twitch'e geldi

Şu anda Twitch, Hikayeler özelliğini yalnızca belirli yayıncılar ile sınırlı tutuyor. Fakat şirket çok yakında bu özelliği daha fazla yayıncısına sunabilir. Hikayelere erişimin diğer uygun yayıncıları da kapsayacak bir şekilde kademeli olarak genişletileceği bildirildi.

Son olarak Twitch, Hikayeler özelliğinin pratik kullanımı ile alakalı olarak da bazı bilgiler paylaştı. Kullanıcıların bunları takipçileri ile sürekli iletişim halinde olmak amacıyla kullanabileceği belirtildi. Yayıncılar bir hikaye paylaştığında, kullanıcıların bildirim ile haberdar edileceği aktarıldı. Öte yandan yayıncıların, her hikayenin toplam görüntüleme ve tepki sayısını istedikleri zaman görüntüleyebileceği belirtildi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Twitch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...