Twitch yayınları için yeni 'gizlilik' özelliği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitch yayınları için yeni 'gizlilik' özelliği

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya platformu Twitch, yeni bir gizlilik ve güvenlik özelliği sunmak üzere. Platform, kullanıcılarına yayınlar üzerinde daha fazla kontrol sunmayı amaçlıyor.

Twitch'in sohbet yasağı araçları uzun süredir kullanılıyor ancak platform, yayıncılara bir akışı kimin izleyebileceğini kontrol etmenin bir yolunu sunacak. Twitch'in aylık ürün güncelleme programı Patch Notes'un son bölümünde şirket, yakında yayıncıların yasaklı kullanıcıların yayınları izlemesini engellemesine izin vereceğini duyurdu.

Teknoloji sitesi TechCrunch'ın aktardığı bilgilere göre, moderatörler veya yayıncılar özelliği aktif ederse, yasaklanan kullanıcılar yalnızca sohbetten değil, canlı yayından da gerçek zamanlı olarak engellenecek. Bunun, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Aynı zamanda Twitch'in engelleme araçlarının yerleşik bir parçası olacak bu özellik ile, engellenen kullanıcıların bir akışı görüntülemesi otomatik olarak engellenecek.

DAHA SAĞLAM ÇÖZÜMLER İÇİN İLK ADIM

Yasaklanan kullanıcılarla uğraşırken, özellik varsayılan olarak etkinleştirilmeyecek ancak yayıncılar bu seçeneği moderasyon ayarlarından değiştirebilecek. Patch Notes'ta Twitch'in Kıdemli Ürün Müdürü Trevor Fisher, uzun süredir talep edilen güvenlik aracının, ileride daha sağlam çözümler için ilk adım olduğunu açıkladı.

Fisher, "Dürüst olmak gerekirse, insanların kanal yasaklarının daha fazlasını yapmasını istediklerine dair yıllardır çok sayıda geri bildirim aldık" dedi.

Yeni seçenek, yalnızca oturum açmış engellenen veya yasaklanan kullanıcıların bir akışı izlemesini engellediğinden, açıkça geçici çözümlere sahip olacak. Sosyal medya ağı Twitch, şimdilik IP engelleme konusunda yetersiz kalacak ve oturumu kapatan kullanıcıların sekmelerini tutmanın başka bariz bir yolu yok.

Twitch bu özelliği zamanında eklemeyi planlasa da, özellik aynı zamanda istenmeyen görüntüleyenlerin VOD'ları, öne çıkanları ve klipleri izlemesini de şimdilik durdurmayacak.

(Kaynak: TechCrunch) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...