Selçuk Bayraktar paylaştı: Milli savaş uçağı KIZILELMA havalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin yerli ve milli insansız savaş uçağı KIZILELMA hakkında yeni bir video yayınladı. Bayraktar, KIZILELMA'nın havalandığı anların görüntüsünü Twitter hesabından paylaştı. Video kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi ve yüzlerce yorum yapıldı.

Türk savunma sanayisinin kilit öneme sahip şirketlerinden Baykar tarafından geliştirilmeye devam edilen milli insansız savaş açağı Bayraktar KIZILELMA yeni bir gelişmeyle gündemde. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin yerli ve milli insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın havalandığı anları gösteren bir videosunu Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Bayraktar, KIZILELMA'nın teker kesme testinde ayaklarının yerden kesildiğini duyurdu.

https://twitter.com/Selcuk/status/1599001676332965889

Selçuk Bayraktar, KIZILELMA'nın havalandığı anların görüntüsünü "Zor tutuyoruz… Bayraktar KIZILELMA teker kesme testinde ayaklarını yerden kesti. Az kaldı inşallah…" sözleriyle Twitter hesabından paylaştı. Selçuk Bayraktar'ın tweeti yarım saati bile geçmeden 10 binden fazla kişi tarafından beğenildi, yüzlerce yorum yapıldı. 

Baykar'ın Genel Müdürü

 da Selçuk Bayraktar'ın paylaştığı videoyu alıntılayarak, Twitter hesabından şu şekilde bir değerlendirme yaptı: "Kritik bir eşiği daha aştık! Yüzde 100 Baykar öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiğimiz Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı, havacılık tarihimiz için dönüm noktası olacak..."

BAYRAKTAR KIZILELMA'DA İLK UÇUŞ 2023'TE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, milli insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın 2023'ün sonuna doğru seri üretime geçeceğini ifade etmişti. 

Bayraktar KIZILELMA özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak. Türkiye'nin inşa ettiği ve halihazırda seyir testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu Gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar KIZILELMA, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek. Bu kabiliyetiyle Mavi Vatan'ın korunmasında da aktif rol alacak.

İnsansız hava araçlarından farklı olarak agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek olan Bayraktar KIZILELMA, bu özelliğiyle harp sahasında dengeleri değiştirecek. Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı'dan elde edilen tecrübelerle Türk mühendis ve teknisyenleri tarafından geliştirme çalışmaları devam eden insansız savaş uçağı, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı da etkinlik sağlayacak.

Tasarımından elde edeceği düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek Bayraktar Kızılelma'nın 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedefleniyor.

Milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak olan insansız savaş uçağı, planlanan 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak. İnsansız savaş uçağı entegre edilecek AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...