Sosyal medyada bir anda patladı! Fotoğrafları sanat eserine dönüştüren Lensa AI nedir? İşte yeni trend… 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sosyal medyada bir anda patladı! Fotoğrafları sanat eserine dönüştüren Lensa AI nedir? İşte yeni trend… 

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Lensa AI nedir, nasıl kullanılır? Sosyal medyada, özellikle de Instagram’da oldukça popüler hale gelen yeni trend uygulama Lensa AI, şu sıralar herkesin dilinde. Peki, ‘gizlilik’ konusunda endişelere de yol açan bu uygulama hakkında neler biliniyor? Lensa AI güvenilir mi? İşte bu soruların cevapları… 

Prisma Labs tarafından geliştirilen fotoğraf düzenleme uygulaması Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Lensa, yüklediğiniz selfie fotoğraflarınızı avatarlara dönüştüren, iPhone ve Android'de kullanılabilen bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Uygulama, cilt rötuşlarından bulanık arka planlara kadar fotoğraflarınızı düzenlemek için de kullanılabilir ve videoları düzenlemeye de yarar.

2018'den beri kullanımda olan Lensa AI, 2016 yılında Kaliforniya’da kurulan, kendi adını taşıyan bir fotoğraf düzenleme uygulamasına sahip olan Prisma Labs tarafından geliştirildi. Prisma Labs’ın kurucuları ise Alexey Moiseenkov ve bir grup Rus uygulama geliştiricisi. Lansmanından kısa bir süre sonra, Prisma dünyanın en çok indirilen uygulamalarından biri oldu ve hem iOS App Store hem de Google Play'den ‘Yılın Uygulaması’ ödülünü bile kazandı.

Bununla birlikte, Lensa AI kısa süre önce yapay zeka destekli 'Magic Avatars'özelliğini kullanıma sokarak sosyal medyada yeni bir fotoğraf çılgınlığını başlattı. 

LENSA AI NASIL KULLANILIR?

Peki, Lensa AI nasıl kullanılır? 

•    iOS veya Android cihazınıza uygulama mağazasından Lensa AI orijinal uygulamasını bulup indirin,

•    Uygulamayı açın,

•    ‘Magic Avatars’a ve ardından ‘Devam’a tıklayın,

•    10 ila 20 portre fotoğrafınızı yükleyin,

•    Fotoğrafların işlenmesi ve sanatsal bir portrenizin çıkarılması 20 ila 40 dakika kadar sürecektir. 

Magic Avatars özelliğini kullanıma sunduktan sonra Lensa AI, Kasım ayında 1,6 milyon cihaza indirildi. Sadece bir ay öncesinde ise Lensa’nın indirme sayısı 200 bin civarıydı. Toplam indirme sayısı ise çok daha fazla ve 20 milyondan fazla. 

LENSA AI ÜCRETLİ Mİ?

Sosyal medyada trend haline gelen fotoğraf düzenleme uygulaması Lensa AI, fotoğrafları adeta sanat eserlerine dönüştürüyor. Ancak uygulama, gizlilik endişelerini de beraberinde getiriyor. Bu konuya birazdan değineceğiz.

Peki, Lensa AI ücretli mi? Lensa AI uygulamasını telefonunuza indirirken ücret ödemeniz istenmez ancak düzenlemek üzere 20 adede kadar fotoğraf yüklediğinizde 4 ABD doları ödemeniz gerekir. Ardından, gönderdiğiniz fotoğraflara dayalı olarak 50 avatar görseli size verilir.

Lensa AI oluşturduğu görsellerin sayısına göre sizden farklı bir ücret alacaktır. 50 adet resim için 87,99 TL; 100 adet resim için 129, 99 TL; 200 adet resim için 174,99 TL ödeme yapmanız istenecektir.

LENSA AI GÜVENLİ Mİ?

Magic Avatars özelliğini kullanan Lensa AI uygulamasının açık kaynak kodlu Stable Diffusion yapay zeka modeliyle çalıştığı biliniyor. Lensa bu işlem sürecini ise Amazon’un AWS bulut sistemiyle yapıyor. 

Bunun yanı sıra Lensa AI, kullanıcı verilerinin nasıl kullanıldığı konusunda endişelere yol açtı. Bazı kullanıcılar, uygulamaya yükledikleri fotoğraflarının bilgileri dışında kullanılmasından endişe ediyor. Şirket ise, “Avatarlar oluşturulur oluşturulmaz, kullanıcının fotoğrafları ve ilgili model sunucularımızdan kalıcı olarak silinir” bilgisini paylaşıyor.

Lensa, gizlilik politikasında yüklediğiniz fotoğraflara filtreler ve efektler uygulamak dışında hiçbir şey için kullanmadığını açıklıyor. Ancak teknoloji sitesi CNET’e göre uygulama, verileri, yapay zeka algoritmalarını eğitmek ve test etmek, Lensa ile ilgili olarak size kişiselleştirilmiş içerik ve bilgi sağlamak, Lensa ile ilgili teknoloji sorunlarını teşhis etmek veya düzeltmek gibi bir dizi alanda da kullanıyor.

Peki, Lensa AI uygulamasını daha önce kullandıysanız ve gizlilik konusunda endişelenenler arasındaysanız ne yapmanız gerekiyor? O halde privacy@lensa-ai.com adresine e-posta göndererek kişisel verilerinizin silinmesini talep edebilirsiniz. Fotoğraflarınız reklamcılıkta kullanılıyorsa, bu izinleri kaldırmak için contact@lensa-ai.com adresine bir e-posta gönderin.

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...