Sosyal medyayı sallayan 'uzaylı' görüntüsünün aslı çok başka çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medyayı sallayan 'uzaylı' görüntüsünün aslı çok başka çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medyada dolaşan bir 'uzaylı' videosu kafaları karıştırdı. ABD'de çekildiği iddia edilen görüntüde, ilginç bir yaratık gibi görünen bir canlının yere oturup kalktığı görüldü. Ancak videonun aslı kısa sürede anlaşıldı.

Twitter, 'uzaylı' görüntüsüyle çalkalanıyor. ABD'de çitlerle çevrili bir alanda gece kamerasıyla çekilmiş gibi görünen bir videoda yer alan yaratığın yere oturup kalktığı ve etrafına bakındığı görülüyor. Videonun yüksek takipçili hesaplar tarafından paylaşılmasıyla 'uzaylı' olduğu yönündeki iddialar hızla yayıldı. Independent Türkçe'nin haberine göre, söz konusu viral videonun, Las Vegas'daki bir evin bahçesine düşen UFO'dan çıkan uzaylıyı gösterdiği iddia ediliyor.

Videoyu paylaşan ilk kişilerden biri olan @77HERCULES77 kullanıcı adlı hesap, "Las Vegas Polisi, UFO'nun net görüntülerini dakikalar önce yakaladı" diye yazdı. Videonun arka planında da polis telsizinden gelen konuşmalara benzer bir ses kaydı yer alıyor. Kayıtta "Büyük gözleri var ve doğrudan bize bakıyor" gibi sözler söylendiği duyuluyor. Peki, bu videonun kaynağı, aslı ne?

UZAYLI VİDEOSU MONTAJ ÇIKTI

Öte yandan Twitter'ın topluluk notlarına üye olan kullanıcılar, videonun montajlanmış olduğunu kısa süre içinde fark etti. Buna göre videonun üzerine yerleştirilen ses kaydının bu görüntülerle hiç ilgisi yoktu.

Ayrıca Twitter'da @hoaxeye adını kullanan bir başka doğrulama hesabı da videodaki görüntülerin orijinaline ulaşmayı başardı. Kullanıcı "Bu uzaylı görüntüsü aslında Blender'la (video düzenleme uygulaması) yapılmış bir 3D animasyon" şeklinde bilgi verdi. Buna göre videoyu ilk olarak TikTok'taki 'owlTreeStump' kullanıcı adlı bir hesap birkaç gün önce paylaşmış ve videoyu Blender'da yaptığını açıkça ifade etmişti.

Bu arada, Topluluk Notları, Twitter'ın dezenformasyonla mücadele amacıyla başlattığı bir özellik. Bu özelliği kullanma hakkı olan kullanıcılar, şüpheli gördükleri görüntülerin veya tweetlerin altına notlar ekleyebiliyor. Uyarı niteliğindeki bu notlar, Twitter'daki tüm kullanıcılar tarafından görülebiliyor.

SES KAYDI BAŞKA OLAYA AİT

1 Mayıs günü Las Vegas polisi, arka bahçelerine bir UFO düştüğünü iddia eden bir aileden gelen bir ihbar üzerine harekete geçmişti. Polislerin vücut kamerası görüntüleri ve aileyle konuşmaları yayınlanmıştı. ABC News'e göre, Twitter'da yayılan son videoda kullanılan ses kaydı bu ailenin polisle temasına aitti. 

Aile, "Gözümüzün ucuyla gökten bir şeyin düştüğünü ördük. Işıklar çıktı ve düştüğünde büyük bir sarsıntı oldu ve biz de bir enerji hissettik. Düşen cismin yanında biri var ve içinde başka biri var. Büyük gözleri var ve bize bakıyor. Onlar insan değil. Yüzde 100 insan değiller." diyordu. 

Insider'ın aktardığı bilgilere göre polis bu soruşturmayı halihazırda kapatmış durumda. 

(Kaynak: Independent Türkçe)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...