SpaceX’ten devrim gibi yenilik: Starlink dünyanın her yerinden internete bağlanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
SpaceX’ten devrim gibi yenilik: Starlink dünyanın her yerinden internete bağlanacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Starlink için yeni bir internet hizmeti duyuruldu. SpaceX şirketinin geliştirdiği ve yürüttüğü uydu interneti projesinde hizmet alan bazı abonelerin dünyanın neredeyse her yerinden karadan internete bağlanmayı sağlayacak yeni bir sistemi test ettiği açıklandı. ‘Küresel Dolaşım Hizmeti (Global Roaming Service)’ adı verilen yeni hizmetin fiyatı ise gerçekten dudak uçuklatıyor.

Elektrikli otomobil şirketi Tesla ve sosyal medya devi Twitter’ın da sahibi olan Elon Musk’ın kurduğu ve halen CEO görevini üstlendiği SpaceX, yeni bir projeyle büyük ses getirdi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in Starlink adı verilen uydu interneti projesinin yeni bir abonelik paketini test ettiği ortaya çıktı. Şirket yaptığı açıklamaya göre, ‘Global Roaming Service’ olarak adlandırılan abonelik paketi dünyanın her yerinde karadan internete bağlanabilecek.

STARLİNK İNTERNET SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYOR

SpaceX şirketi, 2019 yılında Dünya’nın yörüngesine ilk Starlink internet uydularını fırlattı. O günden bu yana dünyada internet hizmetinde önemli bir değişiklik gerçekleşti. Starlink adı verilen projede, yörüngeye fırlatılan uydular ile yeryüzündeki terminal denilen çanak anten benzeri cihazlar sayesinde kullanıcılar internete erişebiliyor. Bu sistem özellikle internet erişiminin kısıtlı olduğu köy ve dağlık alanlarda büyük fayda sağlaması amacıyla başlatıldı. Ancak genel olarak dünyanın her yerinde abonelere hizmet vermekte.

Öte yandan, Starlink internet hizmetinin gelecek yıl Türkiye’ye gelmesi de bekleniyor.

STARLİNK ABONELERİ HER YERDEN İNTERNETE GİREBİLECEK

SpaceX, Starlink uydularının dünyanın neresinde olursa olsun kullanılabilmesini sağlayan yeni bir abonelik paketi üzerinde çalışıyor. ‘Global Roaming Service’ yani Türkçe karşılığı ‘Küresel Dolaşım Hizmeti’ olan bu paketin fiyatı da açıklandı. Buna göre, abonelerin 599 dolara satılan terminal alması gerekiyor. Ayrıca ekipmanı aldıktan sonra abonenin aylık 200 dolar ödemesi gerekiyor.

Starlink’in kurulumu sağlandıktan sonra kullanıcılar dünyanın her yerinden internete bağlanabilecek. Ancak nasıl yapılacağına ilişkin net bir bilgi yok. Yani kullanıcıların dünyanın başka bir noktasında Starlink’i kullanmak için terminali yanında mı taşımaları gerekiyor, bu henüz açıklanmadı. SpaceX’in bu amacı abonelerinin bir yerden başka yere seyahat ettiğinde gittiği yerde de Starlink internetini kullanabilmesi.

Ayrıca Starlink internet uyduları dünyanın her yerinde aktif değil. Örneğin, Türkiye’de 2024 yılında aktif olması planlanıyor. Bu nedenle, Starlink hizmetinin aktif olmadığı bir yerde de bu imkandan faydalanabilecekler mi bilinmiyor.

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...