Starlink dünyanın her yerinde çeken interneti kullanıma sundu: ‘Fiyatı ne kadar yüksek olabilir ki’ demeyin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Starlink dünyanın her yerinde çeken interneti kullanıma sundu: ‘Fiyatı ne kadar yüksek olabilir ki’ demeyin

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk’ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in geliştirdiği Starlink projesinde bir yenilik daha başlatıldı. Yeni abonelik planı sayesinde kullanıcılar, dünyanın herhangi bir yerine gittiklerinde Starlink internetini kullanmaya devam edebilecek. 

SpaceX şirketi ‘Starlink Roam’ markasını taşıyan yeni abonelik paketini kullanıma sundu. Geçtiğimiz haftalarda çok konuşulan bu abonelik hizmeti sayesinde kullanıcılar Starlink uydularının aktif edildiği herhangi bir ülkede internet hizmeti almaya devam edebilecek. İşte bu abonelik planının fiyatı da belli oldu. ‘Ne kadar pahalı olabilir ki’ diyorsanız sizi oldukça şaşırtacak… 

SpaceX’in resmi internet sitesindeki duyuruya göre, Starlink Roam hizmetinin aylık abonelik ücreti 200 ABD doları. Öte yandan, SpaceX şirketi, bu abonelik hizmetini ilk başta 135 dolardan fiyatlandırmıştı ancak fiyatlara zam yaptı. 

Uzay şirketinin CEO'su Elon Musk, Starlink'in yeni projesini böyle duyurdu; 

https://twitter.com/elonmusk/status/1636087168023121922

ARABALARDA DA ÇALIŞACAK

Uzay şirketi yaptığı açıklamada, Starlink Roam hizmetinin ‘internet bağlantısının güvenilir olmadığı veya tamamen kullanılamadığı yerlere seyahat eden’ kişilere yönelik olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, Starlink web sitesine baktığımızda küresel Roam hizmetini kullanabilmek için 599 dolarlık taşınabilir donanımı satın almamız gerektiğini de görüyoruz. Yani 599 dolarlık teknik donanımı satın aldıktan sonra aylık 200 dolar da ödeme yapmanız lazım. 

Bunun da sınırlı kalmıyor, Starlink'i hareket halindeki bir araçta kullanabilmek istiyorsanız da 2 bin 500 dolarlık ‘Sabit Yüksek Performans’ denilen çanak anten benzeri terminalden satın almanız gerekecek.

Öte yandan, Starlink'i yabancı bir ülkede iki aydan fazla kullanırsanız, kayıtlı adresinizi tamamen değiştirmeniz gerekebilecek. 

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...