Starlink uydularını artık anlık olarak izleyebilmek mümkün

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Starlink uydularını artık anlık olarak izleyebilmek mümkün

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya yörüngesinde yaklaşık 3 bin 500 adet olan ve internetin yetersiz olduğu bölgelere internet erişimini kolaylaştıran Starlink uydularını anlık bir şekilde izleyebilmek bir web sitesi yardımıyla mümkün oluyor.

Türkiye gibi dünyanın birçok yerinde kimi noktalardan geceleyin gökyüzünde bakıldığında görülebilen Starlink uyduları yörüngeyi sarıyor ve dünyada internet hizmetinin yetersiz olduğu bölgelere internet erişimini kolaylaştırıyor. 

SpaceX'in şimdiye dek yaklaşık 4 bin uydusu yörüngeye fırlatıldı ve daha çok sayıda uydu da fırlatılmayı bekliyor. Firma tarafından gelecek sene bu sayının 30 bine çıkartılması hedefleniyor.

STARLİNK UYDULARI NASIL İZLENİR?

Yeni bir web sitesi tarafından toplamda kaç adet Starlink uydusunun yörüngede olduğunu ve bunların konumlarını anlık bir şekilde gösteriliyor.

Hem Dünya yörüngesinde bulunan Starlink uyduları hem de GPS ve OneWeb uyduları etkileşimli harita üzerinden rahatlıkla görülebiliyor. 

Starlink uydularının görülebilmesi için satallitemap.space adlı web sitesi üzerinden uydulara göz atılabiliyor.  

Starlink uydularını artık anlık olarak izleyebilmek mümkün

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...