Teknoloji dünyasına damga vurdu! Apple'dan yeni ürünler: İşte WWDC 2023'te tanıtılan her şey

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknoloji dünyasına damga vurdu! Apple'dan yeni ürünler: İşte WWDC 2023'te tanıtılan her şey

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, bugün geleneksel Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) için ev sahipliği yaptı. Konferans, her zaman olduğu gibi San Francisco'da gerçekleşti. Teknoloji devi firma, konferansta teknoloji gündeminde uzun süredir yer tutan iOS 17, iPadOS 17, macOS 17, watchOS 10 güncellemsinin yanında 15 inç MacBook Air, yeni Mac Studio ve karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu tanıttı. Peki iOS 17 güncellemesi ne zaman yayınlanacak? Yeni MacBook Air özellikleri neler? İşte detaylar...

Apple, Dünya Geliştiriciler Konferans'ında (WWDC) teknoloji dünyasına damga vurgu. Teknoloji devi şirket, iOS 17 güncellemesinin yanında ek olarak birçok yeni teknolojik ürün de tanıttı. WWDC her ne kadar yazılım odaklı bir etkinlik olsa da şirket bu sene karma gerçeklik gözlüğü başta olmak üzere ürünleriyle de öne çıkmayı başardı.

15 INC MACBOOK AIR ÖZELLİKLERİ NELER

15 inç büyüklükteki ekrana sahip MacBook Air, gücünü 5 nanometre sürecinden geçen M2 işlemcisinden alıyor. M2, dört verimlilik ve dört yüksek performanslı çekirdek olmak üzere sekiz çekirdekli CPU'ya sahip. Bu işlemci; M1'e göre yüzde 18 daha fazla hız, yüzde 35 daha iyi grafik birimi ve yüzde 40 daha iyi Neural Engine sunuyor.

Teknoloji dünyasına damga vurdu! Apple'dan yeni ürünler: İşte WWDC 2023'te tanıtılan her şey

11.5 mm kalınlığındaki bilgisayar; yıldız ışığı, uzay grisi, gümüş ve gece yarısı olmak üzere dört renk seçeneğine sahip. Ek olarak 18 saat aralıksız kullanım ömrü sunuyor. Fiyat etiketi ise 1.299 dolar yani 27 bin 629 Türk Lirası. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki birçok kişi, 15 inç büyüklüğünde ve M2 işlemcili MacBook Air modelinin çıkmasını bekliyordu. Çünkü halihazırda M2 işlemcili MacBook Air modelleri arasında sadece 13.6 inçlik model bulunuyordu.

M2 ULTRA VE MAC PRO ÖZELLİKLERİ NELER

Mac Pro, temelde M1 Ultra'ya benzer şekilde bir araya getirilmiş iki M2 Max çipiyle donatılan M2 Ultra'ya sahip. 24 çekirdekli CPU ve 76 çekirdekli GPU'ya sahip cihazın ayrıca Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 özellikleri de bulunuyor.

Teknoloji dünyasına damga vurdu! Apple'dan yeni ürünler: İşte WWDC 2023'te tanıtılan her şey

Mac Pro, 2019 Intel Mac Pro ile benzer tasarıma sahip. Modüler genişletme için sekiz Thunderbolt bağlantı noktasına ve altı PCI yuvası olan ürün, 6.999 dolar yani 148 bin 757 Türk Lirası fiyatında

MAC STUDIO ÖZELLİKLERİ NELER

Teknoloji devi, WWDC 2023'te bir de M2 Max ve M2 Ultra çiplere sahip yeni Mac Studio modellerini duyurdu. Apple, M2 Ultra çipli yeni Mac Studio'nun M1 Ultra çipli önceki Mac Studio'dan üç kata kadar daha hızlı olduğunu açıkladı.

Mac Studio'nun arkasında dört Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir 10 Gigabit Ethernet bağlantı noktası, bir HDMI bağlantı noktası ve iki USB-A bağlantı noktası bulunuyor. Ön tarafta iki adet USB-C bağlantı noktası ve bir SD kart yuvası mevcut. M2 Max işlemcili Mac Studio fiyatı, 1.999 dolar yani 42 bin 479 Türk Lirası'ndan başlıyor.

KARMA GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ VISION PRO, WWDC'YE DAMGA VURDU

Apple'ın uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlük "Vision Pro" da WWDC 2023'te yer aldı. Gelişmiş göz takip teknolojisi ve hassas hareket takibi özelliklerine sahip.

Teknoloji dünyasına damga vurdu! Apple'dan yeni ürünler: İşte WWDC 2023'te tanıtılan her şey

Karma gerçeklik gözlüğü ya başlığı olarak adlandırılan ürünün tamamen yeni bir işletim sistemi var. Kullanıcılar, Vision Pro'yu kontrol etmek için gözünü kulağını ve sesini kullanıyor. Herhangi bir tercih yapmak için ise kullanıcının kendi parmaklarına dokunması ve kaydırması gerekiyor. Cihaz, özellikleri dışında ayrıca fiyat etiketiyle de göz doldurdu. Apple Vision Pro'nun fiyatı, 3.499 dolar yani 74 bin 374 Türk Lirası olarak açıklandı.

Derleyen: Helin Pastacı

(Türkiye Gazetesi)

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...