Telegram mesajlarda gerçek zamanlı çeviri özelliğini başlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telegram mesajlarda gerçek zamanlı çeviri özelliğini başlattı

TEKNOLOJİ Haberleri

Telegram, 2023'teki ilk güncellemesinde önemli bir özelliği sundu. Artık gerçek zamanlı olarak uygulama üzerinden mesajları kendi dilinize çevirebilirsiniz. Yani artık bilmediğiniz bir dil ile yazılmış metinleri anlamak için çeviri kullanmanıza gerek kalmayacak.

Mesajlaşma platformu Telegram yeni bir güncelleme yayınladı. Artık birisi size varsayılan dilinizden farklı bir dilde mesaj gönderdiğinde, arayüzün üst kısmında bir çeviri çubuğu göreceksiniz. Mesajlarını gerçek zamanlı olarak çevirmek için çeviri çubuğuna dokunmanız gerekecek. Eğer Premium aboneyseniz, gruplar ve kanallarla etkileşim kurarken de bu özelliğe erişebilirsiniz.

TELEGRAM ÇIKARTMALARI PROFİL RESMİ YAPILABİLECEK

Ayrıca Telegram’ın yeni güncellemesi, çıkartmaları ve emojileri profil resimlerine dönüştürmek için bir araç da ekledi. Bu özelliği kendiniz için kullanmanın yanı sıra, kişileriniz için profil resimleri ayarlayabilir veya önerebilirsiniz. Üstelik bu özellik yalnızca Premium kullanıcılar tarafından değil herkes tarafından kullanılabilir.

Çıkartmalardan ve emojilerden bahsetmişken, Telegram, uygulamanın sunduğu baş döndürücü sayıda seçeneği kategoriler halinde düzenleyerek sıralamayı kolaylaştırdı. Aynı zamanda, bir grup emojinin yeni etkileşimli versiyonları var ve şirket 10 yeni özel emoji paketi daha yayınladı.

Arayüzün üst kısmında, aracın paylaşmak zorunda olduğu bilgileri mobil, WiFi ve dolaşım kullanımı için ayrı sekmelerle kullanışlı bir pasta grafikte göreceksiniz. Ek olarak, Telegram, otomatik medya indirme ayarlarını değiştirerek kullanıcılara, uygulamanın otomatik olarak telefonlarının deposuna kaydettiği medyanın türü ve boyutu üzerinde daha fazla kontrol sağlamaya başladı. 

Güncellemeyi şu anda indiremiyorsanız biraz daha beklemeniz gerekecek. Önümüzdeki haftalarda bu güncelleme tüm kullanıcılara sunulmuş olacak. 

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...