Threads'dan stalkerları sevindirecek haber: Twitter'ın sevilen özelliği geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Threads'dan stalkerları sevindirecek haber: Twitter'ın sevilen özelliği geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Threads uygulamasının aktif kullanıcı sayısı piyasaya sürüldüğü günden bu yana yüzde 82 düşerken, yeni bir özellik ile gündemde. Metin tabanlı sosyal ağ, Twitter'ın sevilen bir özelliğini getirdi.

Meta, Instagram'ın yan uygulaması olarak piyasaya sürülen Threads isimli platforma daha fazla özellik ekliyor. Kullanıcılar, uygulamayı güncellerlerse artık kendilerinin ve başkalarının beğendiği gönderileri görebilir. Özellik geçtiğimiz hafta Android'de beta olarak test ediliyordu ancak hafta sonu tüm kullanıcılara sunuldu.

Gizmodo'nun haberine göre Meta, kullanıcıların 'ayarlar'da bulunan 'hesaplar' sekmesinden erişilebilen daha yüksek kaliteli fotoğraf ve video yüklemeye izin veren iyileştirmeler üzerinde de çalışıyor. Daha yüksek çözünürlüklü görüntü yükleme seçeneği, hesaplar bölümünde bulunan 'medya alitesi' sekmesinde bulunacak. 

Bir Meta sözcüsü, Gizmodo'ya gönderdiği bir e-postada gelecek yeniliklere ilişkin konuştu ve takip edilenlerin tarihe göre sıralandığı bir listenin geleceğini söyledi. Sözcü, ufukta daha fazla güncelleme olduğunu ekledi ancak bunların ne olduğunu belirtmedi.

ZUCKERBERG ÖZELLİKLERİN SİNYALİNİ VERDİ

Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg, Cumartesi günü yayınlanan bir Threads gönderisinde uygulamanın web sürümü de dahil olmak üzere ek özelliklerin geleceğini belirtti. Zuckerberg, "Threads için iyi bir hafta. Buradaki topluluk, canlı ve uzun vadeli bir uygulama geliştirmeyi umduğum bir yolda ilerliyor. Arama ve web önümüzdeki birkaç hafta içinde geliyor." dedi. 

Threads, temmuz ayının başında Avrupa Birliği ülkeleri hariç dünya çapında erişime açıldı. Twitter'a oldukça benzeyen uygulamaya kaydolanların sayısı sadece bir haftada 100 milyonu geçti. Ancak Threads'ın hızlı yükselişi, uygulamadaki direkt mesaj, keşfet, trendler, etiket gibi sosyal medya dünyasında önemli kabul edilen eksikliklerin de etkisiyle kısa sürdü. Analiz şirketi Similarweb'in verilerine göre, 1 Ağustos itibariyle günlük aktif kullanıcıların 49 milyondan sadece 9,6 milyon kullanıcıya düştüğü ortaya çıktı. Ayrıca kullanıma sunulduğu günden bu yana günlük aktif kullanıcı sayısı yüzde 82 oranında düştü. 

Reuters'in haberine göre Zuckerberg, 28 Temmuz'daki bir şirket içi toplantıda, kullanıcı kaybını kabul etti ve "uygulamanın mükemmel olmadığını" anladığını söyledi. Bununla birlikte, kullanıcıları geri getirmek için planlar yaptıklarını ifade etti. Toplantıda "Açıkçası, 100 milyondan fazla kişi kaydolursa, hepsinin veya hatta yarısının kalması harika olur. Henüz o noktaya gelmedik." şeklinde konuştu. 

(Kaynak: Gizmodo) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...