Threads'ın günlük aktif kullanıcı sayısında büyük düşüş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Threads'ın günlük aktif kullanıcı sayısında büyük düşüş

TEKNOLOJİ Haberleri

İki ayrı veri analizi şirketi, Instagram'ın yan uygulaması olarak piyasaya çıkan ve ilk başlarda 'Twitter katili' olarak tanımlanan Threads'ın, merakla beklenen yeni özellikleri getirmeye başlamasına rağmen günlük aktif kullanıcı sayısının düştüğünü gösterdi.

Meta'nın Twitter'a (yeni adıyla X) rakip olarak geliştirdiği Threads'in erişime açılmasının üzerinden sadece bir ay geçti. İlk haftasında 100 milyondan fazla kişi platformda hesap açtı ve günlük aktif kullanıcı sayısı ilk saatlerinden itibaren yükseliyordu. Ancak o zamandan beri, kullanıcıların uygulamada geçirdikleri süre azalmaya başladı. İki ayrı veri analizi şirketi, uygulamada her gün oturum açan kullanıcı sayısının yüzde 80 oranında azaldığını söylüyor.

Similarweb isimli analiz şirketi, verilerini Gizmodo ile paylaştı ve Threads'in günlük aktif kullanıcılarının piyasaya sürülmesinden sadece iki gün sonra 49 milyon civarında olduğunu gösterdi. 1 Ağustos'ta bu sayı 9,6 milyonun biraz üzerine çıktı. Similarweb'in verileri, mevcut tüm pazarlarda uygulamada geçirilen sürenin 6 Temmuz'da günde yaklaşık 14 dakika ile zirveye ulaştığını ancak bu sürenin 1 Ağustos'ta sadece 2,3 dakikaya düştüğünü gösteriyor.

THREADS'IN GÜNLÜK AKTİF ERİŞİMİ YÜZDE 80 AZALDI

Pazar araştırmaları yapan Sensor Tower şirketinin verilerine göre ise, Threads'teki günlük aktif kullanıcı sayısı, uygulamanın kullanıma sunulduğu 5 Temmuz'dan 31 Temmuz'a kadar yüzde 82 azaldı. İnsanlar gerçek bir Twitter alternatifi ararken, uygulama zirvede yaklaşık 44 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaştı ancak temmuz ayının sonunda 8 milyon ziyaretçiye kadar geriledi.

Şirket CNN'e yaptığı açıklamada günlük aktif kullanıcı sayısının her gün yaklaşık yüzde 1 oranında düştüğünü belirtti. Sensor Tower verileri ayrıca, Temmuz ayındaki 19 dakikaya kıyasla etkileşimin günde sadece 2,9 dakikaya düştüğünü belirtti.

Threads, piyasa sürülmesinden sonra sadece bir haftadan kısa bir sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı. SensorTower'ın kendi verileri, hem Android hem de iOS'ta hâlâ en çok indirilen uygulamalardan biri olduğunu gösteriyor.

(Kaynak: Gizmodo) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...