Togg için bin tane şarj istasyonu kurulacak

Düzenleyen:
Togg için bin tane şarj istasyonu kurulacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Togg'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, yerli otomobil ve şarj istasyonlarına ilişkin merak edilenleri cevapladı. Karakaş, bin tane şarj istasyonu kurulacağını söyledi.

Yerli otomobil TOGG, 2022 sonunda ilk seri üretim aracını banttan indirecek. 2023 yılında da pazara çıkacak. Elektrikli olan bu araçların nasıl şarj edileceği en çok merak edilen konular arasında. Togg Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş, buna ilişkin bilgi verdi. "2023’e Doğru, 2050 Ufku" başlığı altında gerçekleştirilen 21. Forum İstanbul Konferansları" kapsamında düzenlenen panelde konuşan Karakaş, otomotiv sektöründe oyunun kurallarının değiştiğini ve bunu tüketici beklentilere göre şekillendiğini dile getirdi.

"TÜRKİYE'NİN BİR UCUNDAN BİRİ UCUNA GİDİLEBİLECEK"

Şarj alt yapısı için yaklaşık 2 yıldır çalışmalar yapıldığını belirten Karakaş "bakanlıklarımız ve Ankara'da bu işi regülasyonuna kadar takip eden arkadaşlarımızla hep beraber çalıştık. Ve ortaya çıkan sonuç doğrultusunda da zaten ihaleler açıldı, çerçevesi belirlendi. Biz de Togg olarak bir şirket kurmaya karar verdik. Bu şirketle ülkemizin bir ucundan bir ucuna seyahati sağlayabilecek bir altyapının oluşması için harekete geçtik. Bize ülke genelinde bin tane şarj lazım. Siparişini verdik ve şu an nerelere kurulacağı üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Ama aynı zamanda da bu bahsedilen ihaleye de girmek üzere her türlü hazırlığımızı tamamladık" dedi.

HER 25 KM'DE BİR ŞARJ İSTASYONU

Karakaş ayrıca menzil konusunda 2 boyut bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: Birincisi akıllı cihazın üzerindeki bataryanın kapasitesi. Yani orada iki alternatifimiz var biliyorsunuz. Bir standart alternatif dediğimiz 300 km menzil ve diğeri de 500 km menzil. 500 km ortalamanın üzerinde bir rakam. İkincisi de tabii ki mümkün olduğunca yakın yerlerde istasyon bulmak. Yani bizim kendimize verdiğimiz söz, trafik yoğunsa her 25 kilometrekarede ve trafik daha az yoğunsa her 50 kilometrekarede bir şarj istasyonu yerleştirmek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...