Türkiye, bilgisayar ve kimya olimpiyatlarına damga vurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye, bilgisayar ve kimya olimpiyatlarına damga vurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bilgisayar ve kimya olimpiyatlarından madalyayla dönen Türk öğrencileri tebrik etti. Türkiye, 3. Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz, 55. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda ise 1 altın ve 3 gümüş madalya kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsveç'in Lund kentinde 52 ülkeden 189 öğrencinin katılımıyla düzenlenen 3. Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda Duru Özer altın, Bergüzar Yürüm gümüş, Nehir Karatopcu bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen ve 89 ülkeden 348 öğrencinin katıldığı 55. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda (IChO 2023) Berkan Tarak dünya dördüncülüğünü elde ederek altın madalya, Dilara Altundağ, Azra Şekercioğlu ve Mustafa Keskes de gümüş madalya kazandı.

'TÜRKİYE YÜZYILI' VE 'MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ' VURGUSU

Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda geçen yıl altın madalya kazanan Duru Özer'in Kahramanmaraş'ta deprem felaketini yaşamasına karşın bu yıl da altın madalyayla döndüğünü vurgulayan Bakan Kacır, "Bu yüzyılı Türkiye Yüzyılı yapmak hedefini ortaya koyarken boş bir iddia ortaya koymuyoruz. Bugünü ve geleceği elinde tutacak çok ciddi bir altyapımız var." ifadesini kullandı.

Kacır, bilim olimpiyatlarından madalyalarla dönen genç bilim insanlarının bu alanda yapılan yatırımların ne kadar isabetli ve yerinde olduğunu gösterdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Günümüz gereksinimleri bilim ve teknolojiyi birinci sıraya koymaktadır. Başarılarıyla bizleri gururlandıran genç bilim insanlarımız geleceğimizin emin ellerde olduğunun da ispatıdır. Bilim ve teknolojide inandığımız ve güvendiğimiz bir altyapımız var. Milli Teknoloji Hamlesi ile geleceğe yürüyen Türkiye'nin bilim ve teknoloji altyapısını tahkim etmek için bilime adanmış genç kardeşlerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da en iyi yatırımın geleceğin bilim insanlarına yapılan yatırım olduğu düşüncesiyle bilime sevdalı gençlere her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, "Verdiğimiz bu desteklerin uluslararası bilim olimpiyatlarında madalyalar olarak geri dönüşü bizleri, hepimizi son derece gururlandırmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

(Kaynak: Anadolu Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...