Türkiye, Instagram kullanımında ilk sıralara çıktı! İşte en fazla kullanıcıya sahip ülkeler

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Türkiye, Instagram kullanımında ilk sıralara çıktı! İşte en fazla kullanıcıya sahip ülkeler

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Sosyal medyanın amiral gemisi uygulamalarından Instagram, dünya çapında 2 milyara yakın kullanıcıya sahip. Peki, en fazla kullanıcıya sahip ülke hangisi? Bu sorunun cevabı kısa süre önce açıklandı.

2022 yılı verilerine göre, dünyada en fazla Instagram kullanıcısına sahip ülkeler belli oldu. Türkiye en fazla Instagram kullanan ülkeler arasında 6’ncı sırada yer alırken ülkemizde 52,15 milyon kişinin uygulamayı kullandığı kaydedildi.

Instagram’a ilişkin güncel kullanıcı verilerini medya takip kurumu Ajans Press, Statista verilerinden elde ettiği bilgilere göre derledi. Listenin ilk sıralarında kimlerin olduğu da merak ediliyor. İşte en fazla Instagram kullanıcısına sahip 5 ülke;

  1. 1. Hindistan, 230,25 milyon kullanıcı ile ilk sırada yer alıyor, 
  2. 2. ABD, 159,75 milyon Instagram kullanıcısına sahip, 
  3. 3. Brezilya’da Instagram’ı 119,45 milyon kişi kullanıyor, 
  4. 4. Endonezya’da ise 99,15 milyon kişi, 
  5. 5. Rusya, 63 milyon Instagram kullanıcısı ile listenin beşinci sırasında. 

Listede sadece 20 ülke yer alırken, son sırada 16,1 milyon kullanıcı ile Ukrayna yer aldı. 3 yıl önceki veriler incelendiğinde, Türkiye’deki Instagram kullanıcı sayısının 34 milyon olduğu ve 3 yılda 18 milyondan fazla kişinin Instagram hesabı açtığı görüldü.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...