Twitch'ten Nintendo Switch kullanıcılarına kötü haber!

Düzenleyen: / Kaynak: Twitch
- Güncelleme:
Twitch'ten Nintendo Switch kullanıcılarına kötü haber!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Twitch

Popüler canlı yayın platformu Twitch, Nintendo Switch el konsolları için desteğini sonlandırıyor. Artık Switch'ten Twitch platformuna erişim sağlanamayacak.

Popüler canlı yayın platformu Twitch, hem standart hem de OLED versiyonlara sahip olan Nintendo Switch el konsollarına sırtını döneceğini açıkladı. 6 Kasım 2023 tarihinden itibaren Twitch uygulamasını Nintendo eShop'tan indirmek artık maalesef mümkün olmayacak.

Halihazırda Nintendo Switch'te Twitch uygulamasına sahip olan kullanıcıların ise 31 Ocak 2024'ten itibaren erişimleri yasaklanacak. Alınan bu dikkat çekici karar, platformu yayın için kullanan hibrit konsol sahipleri için bir dönemin artık sona ereceğini gözler önüne seriyor.

KARARIN SEBEBİ ŞİMDİLİK BİLİNMİYOR

Twitch şimdilik ne yazık ki bu kararın arkasındaki nedenlere ilişkin ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı. Ancak ortaya çıkan iddialara göre, Nintendo Switch'in olası teknik sınırlamalarına odaklanıyor. Fakat yine de bununla alakalı henüz bir detaye yer verilmiyor.

Öte yandan Nintendo Switch'teki Twitch uygulaması şimdiye kadar genellikle kullanışsız bir uygulama olarak tanımlanıyordu. Kullanıcılar içeriği görüntülerken sohbetle etkileşime girememekten, konuşmalara erişmek için akıllı telefon kullanarak QR kodunu taramak zorunda kalmaktan şikayetçi oluyordu.

Twitch'ten Nintendo Switch kullanıcılarına kötü haber!

Bu ve kanallara doğrudan konsoldan abone olamamak veya cihazdan yayın yapamamak gibi diğer kısıtlamalar, Twitch'in Switch sürümünü diğer konsollardaki benzerlerinden oldukça geride bırakıyordu.

KULLANICILAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Bu sınırlamalara rağmen haber, sadık Switch kullanıcıları arasında bir hayal kırıklığı dalgasına neden oldu. Twitch'i yaygın bir şekilde kullanan Nintendo Switch topluluğu, artık maalesef bu uygulamaya konsol üzerinden erişim sağlamayacak.

Konuya ilişkin bir Twitch sözcüsü, "Yakın zamanda Twitch uygulamasını Nintendo Switch'ten kaldırmak gibi zor bir karar aldık. Nintendo değerli bir ortak olmaya devam ediyor ve Switch topluluğunun Twitch'e ve yayıncılarımıza verdiği tüm desteği takdir ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Twitch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...