Yok böyle rekabet! Twitter, Musk'ın sevmediği siteleri geç mi açıyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yok böyle rekabet! Twitter, Musk'ın sevmediği siteleri geç mi açıyor?

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya ağı Twitter (X) hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. X üzerinden bazı haber kaynaklarına ve rakip sosyal medya platformlarına tıklandığında sitenin geç açıldığı ileri sürüldü.

Sosyal medya devi Twitter yeni bir iddiayla gündemde. Washington Post'un haberine göre, sadece birkaç hafta önce X adını alan platform, Musk'ın sevmediği sitelere erişimi yavaşlatıyor. New York Times, Reuters, Instagram ve Twitter'ın rakibi Blue Sky da dahil olmak üzere bazı sitelere erişimi yavaşlatan platformun, beş saniyelik bir gecikme uyguladığı ileri sürüldü. 

Yavaşlatılan internet siteleri arasında Elon Musk'ı eleştiren haberler yaptığı için milyarder iş insanının 'sevmediği' haber kaynaklarının ve Twitter'a rakip sosyal medya platformlarının olması dikkat çekti. 

Veri bilimci Max Woolf, ilgili iddiayı bir ekran kaydı ile gösterdi:

https://twitter.com/minimaxir/status/1691310385855668224

Washington Post yaptığı testlerde, Twitter üzerinden başka bir siteye yönlendirme yapan bir bağlantıya tıkladıklarında, beş saniye kadar boş ekran gösterildiğini buldu. Gecikme, yalnızca X platformuna gönderilen bağlantıları işleyen ve kısaltan bir hizmet olan t.co bağlantılarını içeriyor gibi. 

İlerleyen saatlerde sorunun giderildiği ve artık bağlantıların tıklandıktan sonra bir saniye içinde açıldığı görüldü.

ELON MUSK ELEŞTİRİLERE KARŞI SAVAŞ AÇTI

Sosyal medya ağı X'in sahibi Musk, aleyhine yapılan haberlere karşı adeta bir savaş içinde. Nisan ayında Twitter, İngiliz yayın kuruluşu BBC ve ABD merkezli bağımsız haber radyosu NPR'yi 'devlete bağlı medya' olarak etiketleyerek tepki çekmişti. Bunun üzerine 12 Nisan'da NPR, Twitter'dan ayrıldıklarını duyurdu ve bir daha paylaşım yapmadı. 

Aynı ay Twitter, bağımsız bir içerik yayınlama platformu olan Substack'e olan bağlantıları 'güvenilir değil' olarak işaretlemeye başladı. Bu hamle, Substack'in, şirketin haber bülteni yazarlarından oluşan kullanıcı tabanı ve bazıları ücretli abone olan okuyucuları için Twitter benzeri bir deneyim sunan yeni özelliği 'Substack Notes'u duyurmasının ardından geldi. 

(Kaynak: Guardian, Washington Post)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...