Uzay tam bir uydu çöplüğüne döndü: Elon Musk'ın Starlink'ine büyük rakip geliyor... 3 binden fazla uydu fırlatılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uzay tam bir uydu çöplüğüne döndü: Elon Musk'ın Starlink'ine büyük rakip geliyor... 3 binden fazla uydu fırlatılacak

TEKNOLOJİ Haberleri

SpaceX firmasının uydudan internet hizmeti sağlayan projesi Starlink için çok sayıda uydu uzaya gönderilmişti. Amazon’dan da yeni hamle gecikmedi. Tam 3 bin uydu uzaya gönderilecek.

1940’lı yıllardan Sovyetler Birliği’nin dağılmasına kadar olan süreçte uzay yarışında ülkeler etkin rol oynarken, günümüzde bu yarışı şirketler devraldı. Özellikle Elon Musk’ın etkin rol oynadığı SpaceX’in projeleri uzay yarışında öne çıkıyor.  

SpaceX’e en büyük rakip olarak görülen Jeff Bezos’un firması Amazon ise uzay projeleri ile dikkat çekiyor. SpaceX’in uydudan internet sağlamayı hedeflediği projesi Starlink, dünyanın her yerinden sunduğu yüksek hızlı internet ile oldukça popüler bir hale geldi. Amazon’dan gelen yeni hamle ise dikkat çekti.

AMAZON’DAN UYDU İNTERNETİ İÇİN YENİ HAMLE

Starlink’in uydudan internet hizmetlerine ilişkin yakaladığı başarı büyük ses getirdi. Amazon ise bu başarının gölgesinde kalmamak için yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Uydudan internet hizmeti sağlamak için çalışmalara başlayan Amazon, 2024 yılının ilk yarısında uzaya ilk internet uydularını fırlatmayı planlıyor.

Uyduların uzaya gönderilmesinin ardından kısa süre içinde testlerin başlayacağı ifade edildi. Uydu interneti departmanı olan Project Kuiper’in bu yıl içinde seri üretime başlayacağı aktarıldı.

3 BİNDEN FAZLA UYDU UZAYA GÖNDERİLECEK

Project Kuiper tarafından 2023 yılı içinde seri üretime başlanacağı ifade edilen uyduların önümüzdeki birkaç yıl içinde alçak Dünya yörüngesine yer alacağı belirtildi. Bu kapsamda Dünya yörüngesinde 3 binden fazla uydu konumlandırılması hedefleniyor.

2026 yılına kadar 3 bin 236 uydudan oluşan tüm Kuiper ağını oluşturmayı hedefleyen Amazon, 2024 yılında ise bu miktarın yarısını uzaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

GÜNDE 3 İLA 5 UYDU ÜRETİLECEK

Uydu interneti sağlama planı kapsamında hedeflerini gerçekleştirmek için şirket tarafında bu süreçte günde 3 ila 5 arasında uydu üretimi yapılacağı aktarıldı. Ayrıca müşteriler tarafından kullanılacak antenlerin de tanıtımı yapıldı. Bir yandan Amazon bir yandan da SpaceX gibi büyük şirketlerin uzay yarışı ise dikkat çekiyor.  

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...