WhatsApp'tan 'yok artık' dedirten özellik: Siz yazacaksınız yapay zeka üretecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan 'yok artık' dedirten özellik: Siz yazacaksınız yapay zeka üretecek

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, mesajlaşmayı daha keyifli ve kolay bir hale getirecek türden bir özelliği sunmaya hazırlanıyor. Yapay zeka destekli çıkartma aracı sayesinde kullanıcılar sadece açıklamasını yazarak sticker üretebilecek.

WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni özellikler sunmak amacıyla geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Android cihazlara yönelik yeni bir WhatsApp beta güncellemesinde aynı cihaza birden fazla hesap eklemeye imkan tanıyan bir özelliği kullanıma sunduktan sonra, WhatsApp bu defa ise mesajlaşma deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor. Son bir güncelleme sayesinde, sınırlı sayıda beta test kullanıcısının bugünden itibaren yapay zeka çıkartmaları oluşturabileceği görüldü. 

WHATSAPP'TA YAPAY ZEKA İLE ÇIKARTMA OLUŞTURULACAK

WABetaInfo'nun haberine göre, ekran görüntüsüne baktığımızda çıkartma sekmesinde klavyeyi açarken yeni bir 'Oluştur' düğmesi çıkacak. Bu seçeneğe tıklayan kullanıcılar daha sonra çıkartma oluşturmak için bir açıklama girecek. WhatsApp, daha önce girilen açıklamaların ardından oluşturulan bir dizi yapay zeka çıkartmasını kullanıcıya sunacak ve kullanıcı, konuşmada hangi çıkartmayı paylaşacağını seçebilecek.

WhatsApp'tan 'yok artık' dedirten özellik: Siz yazacaksınız yapay zeka üretecek

Tüm çıkartmaların Meta tarafından sunulan güvenli bir teknoloji kullanılarak oluşturulduğu açıklandı. Yapay zekanın oluşturduğu çıkartmalar üzerinde kontrol her zaman kullanıcıda olacak. Bir çıkartmanın uygunsuz veya zararlı olduğunu düşünmeniz durumunda ise Meta'ya bildirmek mümkün.

Ayrıca, bu özelliğin isteğe bağlı olduğunu ve yapay zeka çıkartmalarının kolayca tanınabileceğini belirtelim. 

Yapay zeka destekli çıkartma oluşturma aracı şu anda sınırlı sayıda WhatsApp Android beta test kullanıcısı tarafından kullanılabiliyor. İlerleyen haftalarda daha fazla kullanıcıya ve nihayetinde tüm WhatsApp Android mobil kullanıcılarına sunulmasını bekliyoruz. 

(Kaynak: WABetaInfo) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...