WhatsApp kaldırdığı özelliği geri getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp kaldırdığı özelliği geri getirdi

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz yıl web sürümünde yayından kaldırdığı bir özelliği geri getiriyor. Bu özellik tek bir defa görüntülenebilen fotoğraf ve videolar.

Tam bir yıl önce WhatsApp, masaüstü (web, bilgisayar) uygulamalarında mesajların bir kere görüntülenmesini sağlayan özelliği kaldırdı. Ancak tek bir defa görüntülenen fotoğraf ve video desteğinin masaüstü uygulamalarda kaldırılması gereksiz bir adım olarak görüldü. Zira bu durum, kullanıcıların geçici fotoğraf ve video paylaşmasını sınırlıyordu.

WhatsApp, tek bir defa gönderilebilen fotoğraf ve video özelliğinin masaüstü sürümlerinde de kullanılabilmesi için harekete geçti. WABetaInfo, bir ekran görüntüsüyle özelliği duyurdu. Fotoğrafa baktığımızda, mesajlarda tek bir defa görüntüleme ayarının, WhatsApp Windows'daki çizim düzenleyicisindeki başlık çubuğunda yer aldığı anlaşılıyor.

WhatsApp kaldırdığı özelliği geri getirdi

WHATSAPP AÇILINCA SİLİNEN GÖRÜNTÜ ÖZELLİĞİNİ TÜM CİHAZLARA SUNDU 

Bu özellik sadece Windows WhatsApp ile sınırlı değil; platform, son birkaç hafta içinde macOS ve iPad WhatsApp beta sürümü gibi diğer ilişkili cihazlarda tek seferlik mesaj gönderme desteğini aktif etti. 

Fotoğraf ve videoları tek seferde görüntüleme özelliği, WhatsApp Web'de kullanıma sunuldu ve bu özelliğin çeşitli platformlarda kullanılabilirliği genişletildi.

Peki, tek bir defa görüntülenebilen fotoğraf ve video özelliği ne işe yarar? Öncelikle, anlık görüntülerin cihaz belleğinde saklanmasını önlüyor, ayrıca kullanıcı gizliliğini de önemli ölçüde artırıyor. Zira paylaşılan gönderi üzerindeki gönderen kontrolünü sağlıyor. 

Bu özellik, ilerleyen günlerde tüm kullanıcılara sunulacaktır. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...