WhatsApp'tan gönderilen bir emoji pahalıya patladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'tan gönderilen bir emoji pahalıya patladı

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp'ta yer alan emojiler, dünyanın her yerinde iletişim kurmak için kullanılıyor. Fakat uygulama üzerinden sohbetler arası gönderilen bir emoji Kanada'da pahalıya patladı.

Android Authority tarafından paylaşılan habere göre WhatsApp üzerinden sohbetler arası gönderilen "baş parmak yukarda yumruk sıkan el" yani "tamam" anlamına gelen emoji yasal olarak onay işareti sayıldı. Konuyla ilgili tartışan iki taraf soluğu mahkemede aldı. 

TAMAM EMOJİSİ YASAL OLARAK ONAY İŞARETİ SAYILDI

Kanadalı bir tahıl alıcısı Mickelborough, 2021 yılının mart ayında bölgedeki çeşitli çiftçilere metin mesajı gönderdi ve kitle başına 17 Kanada dolarına 86 ton keten almak istediğini belirtti. Mesajı alan çiftçilerden Chris Achter ise mesajı atan kişi Mickelborough'a cevap yazdı ve ardından telefonla görüşmeye başladılar.

İkili tekrardan mesajlaşmaya başladı ve satıcı Mickelborough, Achter'e sözleşme görseli göndererek onaylamasını istedi. Achter ise tamam anlamına gelen baş parmak yukarda yumruk yapan el emojisini gönderdi. 

Fakat bu emojiden sonra sözleşme şartları yerine getirilmedi, ketenler alıcıya ulaşmadı. Mickleborough ise emoji olarak verilen yanıtın sözleşme şartlarının kabul işareti olduğu fakat şartların yerine getirilmemesi nedeniyle dava açtı. 

Davaya bakan Timothy Keene, emojinin bir belgeyi imzalamak için geleneksel olmayan modern bir araç olduğunu kabul etti. Yargıç ek olarak dictionary.com'da emoji sembolünün ne anlama geldiğini açıklayan bir listeye işaret etti ve onaylama işareti olduğunu belirtti.

Çiftçi Chris Achter, emojiyi yanıtını sözleşmeyi onayladığı için değil okuduğuna dair cevap olarak yolladığını savundu. Fakat bu yargıçın kararını değiştirmedi ve Achter sözleşmeyi ihlal ettiği için 82 bin Kanada Doları ödeme yaptı.

(Kaynak: Android Authority)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...