WhatsApp'tan 'teyzeleri' mutlu edecek özellik: Herkes için yayınlandı bile!

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp'tan 'teyzeleri' mutlu edecek özellik: Herkes için yayınlandı bile!

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, mesajlaşma işlevlerini geliştirmeye devam ediyor. Platform, son olarak, video mesaj özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Peki, video mesaj nedir? İşte ayrıntıları...

Kısa süre önce, WhatsApp'ın iOS beta programında sunulan yeni bir güncelleme ile video mesajlar özelliği test kullanıcıları için yayınlandı. Peki, video mesaj özelliği nedir? ilk olarak bundan bahsedelim. Video mesajlar sayesinde 60 saniyeye kadar gerçek zamanlı videolar paylaşmak mümkün ve basit bir sesli not göndermek kadar zahmetsiz bir şekilde çalışıyor. 

Gelelim, ne zaman kullanıma sunulacağına... İyi haber, sadece birkaç saat önce iOS cihazlar için App Store'da WhatsApp 23.16.78 güncellemesi yayınlandı. Güncellemenin altında yer alan açıklamaya göre, video mesaj özelliği iOS cihazlardaki WP uygulaması için erişime hazır. Yani bir iPhone kullanıyorsanız siz de artık WhatsApp'te video mesaj özelliğini kullanabilirsiniz. 

WHATSAPP VİDEO MESAJ NASIL KULLANILIR?

Video mesaj özelliğini kullanmak için, bir sohbette mikrofon düğmesine dokunmanız ve videoyu kaydetmek için basılı tutmanız yeterli. Sesli mesaj gönderir gibi video mesaj gönderebilirsiniz yani. Ayrıca eller serbest modunu açmak için ise yukarı kaydırmak yeterli.

Güvenlik açısından, video mesajlarının uçtan uca şifrelendiğinin altını çizelim. Yani sohbet dışında hiç kimse, hatta WhatsApp bile bu mesajlara erişemez. Bu arada, video mesajlar düzenlenemez, değiştirilemez ve iletilemez. 

Öte yandan, temmuz ayında WhatsApp'ın resmi Threads hesabından yapılan açıklamada konuya ilişkin "Teyzeler görüntülü mesajlara bayılacak" ifadesi kullanılmıştı. 

WHATSAPP, VİDEO KONFERANS PLATFORMLARINA RAKİP OLDU

Ayrıca WhatsApp, video konferans platformlarına da adeta rakip oldu diyebiliriz. Zira görüntülü görüşmelerde artık ekran paylaşımı yapılabilecek. Bu ne demek oluyor diyorsanız, şöyle açıklayalım; örneğin, 4 öğrenciye eğitim veriyorsunuz ve bir WP görüntülü konuşma özelliği üzerinden ders anlatıyorsunuz. Telefonunuzun ekranında yer alan metotları görüntülü konuşmada yer alan kişilerle doğrudan paylaşmanız mümkün olacak. Bu sayede ekranınız karşı taraftaki kişiler tarafından görülebilecek. Ancak bu özellik, yalnızca siz onay verirseniz gerçekleşecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...