WhatsApp'tan yeni özellik bombardımanı

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
- Güncelleme:
WhatsApp'tan yeni özellik bombardımanı

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

WhatsApp, kullanıcıların işine yarayacak yeni özellikleri peş peşe geliştirmeye başladı. İşte WhatsApp'ın geliştirme ve test aşamalarında görülen son özellikler...

Popüler mesajlaşma hizmeti WhatsApp (WP), bireysel ve grup sohbetleri için mesaj sabitleme özelliğini geçtiğimiz haftalarda bazı Android'deki WP test kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Bu özellik sayesinde bir mesajı konuşmanın en üstüne sabitleyerek daha sonra bulmayı kolaylaştırabiliyoruz. Şimdi, aynı özelliğin, Apple'ın TestFlight uygulamasındaki en son iOS WhatsApp beta güncellemesi sayesinde test edildiğini görüyoruz.

WABetaInfo sitesi tarafından yayınlanan ekran görüntüsüne göre, mesaj menüsünde sabitlenmiş bir mesaj özelliği mevcut ve bu, kullanıcıların seçilen mesajı konuşmalarının en üstüne sabitlemelerine imkan tanıyarak, önemli veya sıkça başvurulan mesajların arama sürecini kolaylaştırıyor. Önemli bilgilerin ve duyuruların tüm grup üyeleri tarafından kolayca erişilebilir olmasını sağladığı için bu özelliğin grup sohbetlerinde çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz. 

WhatsApp'tan yeni özellik bombardımanı

Ayrıca mesaj sabitleme özelliğinin bireysel sohbetlerde de mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

Öte yandan, test aşamasındaki bu özelliğin tüm kullanıcılara sunulması biraz zaman alacaktır. 

WHATSAPP'TA MESAJ SABİTLEMEYE SÜRE EKLEME SEÇENEĞİ

Sabitlenmiş mesaj seçeneğinin diğer anlık mesajlaşma uygulamalarının sunduğu özellikten farklı olduğunu söyleyelim. Çünkü kullanıcılar, sabitledikleri mesajların ne kadar süreyle üstte tutulacağını seçebilecek; 24 saat, 7 gün ve 30 gün gibi. Sabitlenmiş bir mesajı, seçilen süre dolmadan önce bile istediğiniz zaman sabitlemekten kaldırabilirsiniz.

MESAJ SABİTLEME TOPLULUKLAR'A DA GELİYOR 

WhatsApp'ın yeni özellikler ve kısayollar ekleyerek 'topluluklar' özelliğini geliştirmeye devam ettiği görülüyor. Android için WhatsApp beta 2.23.24.9 güncellemesini yükleyenler, platformun topluluk grup sohbetlerini sabitleme özelliğini yayınladığını söylüyor.

WhatsApp'tan yeni özellik bombardımanı

Bu yeni özellik, topluluk üyeleri için en önemli olan mesajı en üste sabitlemeye imkan verecek. Böylece kullanıcılar, örneğin, bir duyuru mesajına ya da bir etkinlik afişi görseline daha kolay ulaşabilecek. 

Ayrıca topluluklara 'arşivleme' seçeneğinin geleceği görülüyor. 

Topluluklar için başlatılan mesaj sabitlemenin de ilerleyen haftalarda kararlı sürümle tüm kullanıcılar için yayınlanacağını düşünülüyor. 

VİDEOLARA 'YOUTUBE' İŞLEVİ

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, videolar için yeni araçlar sunmaya devam ediyor. Kullanıcıların video oynatma üzerinde daha fazla kontrole sahip olması için yeni bir özellik yolda. Google Play Store'daki Android WhatsApp beta 2.23.24.6 güncellemesinde, WhatsApp'ın videoları ileri ve geri atlayacak bir özelliği kullanıma sunduğu ortaya çıktı.

WhatsApp'tan yeni özellik bombardımanı

Ekran görüntüsünde gördüğümüz üzere, artık ekranın sol veya sağ tarafına çift dokunarak videoları ileri ve geri atlamak mümkün. Bu özellik, YouTube'dakine benzer şekilde çalışıyor. 

Bu özellik, beta güncellemesini yükleyen sınırlı sayıda test kullanıcısına sunuldu ve önümüzdeki haftalarda daha da fazla kişinin kullanımına sunulacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...