X'te mali krize yeni çözüm: Yeni paralı abonelik planları geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
X'te mali krize yeni çözüm: Yeni paralı abonelik planları geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

X (Twitter), devam eden finansal sıkıntıların ortasında üç ücretli abonelik planını test etmeye başladı. Şu anda ayrıntılar bilinmese de görünen o ki bu, kaç reklam göreceğinizi belirleyecek.

'Twitter' olarak bilinen sosyal medya ağı X'in daha fazla ücretli abonelik hizmetini entegre edeceğine dair söylentiler devam ediyor. Amerikan yayın organı Bloomberg, şirketin mali sıkıntılarını çözmeye yardımcı olmak için üç abonelik planını test ettiğini bildirdi.

Ayrıntılar çok az ancak görünen o ki bu ücretli abonelik seçenekleri, platformu kullanırken gördüğünüz reklamların sayısını etkileyecek.

Sosyal medya devinin yeni abonelik planlarını X'te

kullanıcı adını taşıyan sızıntı kaynağı bildirdi. Kaynak, uygulamanın en son iOS güncellemesinin kaynak kodlarını ortaya çıkardı ve önerilen bu abonelik planları hakkında bazı bilgiler keşfetti ancak bu bilgiler geçen hafta boyunca sızmaya başladı.

Ortaya çıkan bilgilere göre, abonelik planları Premium Basic, Premium Standard, Premium Plus olarak ayrılacak gibi görünüyor.

ABONELİK PLANINA GÖRE REKLAM SAYISI DEĞİŞECEK

Temel kullanıcılar, etiketli olsun ya da olmasın normal miktarda reklam görmeye devam ederken, standart kullanıcılar reklamların yarısını görecek, bu da mavi tik için her ay 8 dolar (Türkiye'de 150 / 209 TL) ödeyen kişilere özel mevcut bir ayrıcalığa eşdeğer.

Ayrıca kullanıcılar hiçbir reklam görmeyecek, bu da onlara herhangi bir günde internette dolaşan komplo teorilerine sınırsız erişim sağlayacak.

Bu abonelik planlarının fiyatlarına ilişkin ise bir bilgi yok.

INSTAGRAM VE FACEBOOK'A REKLAMSIZ ABONELİK GELİYOR

Meta'nın, Avrupa'da Instagram ve Facebook'ta reklamsız abonelik planı başlatmayı hedeflediği biliniyor. Bunun kullanıcılara maliyeti ise aylık 17 dolar olacak.

X'e dönecek olursak, şirket tarafından onaylanmayan reklamlar dışında kimse bu abonelik planlarının ödeme yapan kullanıcılara ne gibi ek avantajlar sağlayacağını bilmiyor. Bunun, hizmeti kullanmak için zorunlu aboneliklere doğru bir ilerlemeye işaret edip etmediği de henüz bilinmiyor.

Öte yandan, X'in patronu Elon Musk, platformun yakında tamamen ücretli abonelik hizmetine geçiş yapacağını açıklamıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...