X'te mavi tik alanlar dikkat! Kimlik verileri İsrailli şirketle paylaşılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
X'te mavi tik alanlar dikkat! Kimlik verileri İsrailli şirketle paylaşılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Twitter Blue, yeni adıyla X Premium'da mavi tik satın alan ya da almayı düşünen kullanıcıların bir selfie fotoğrafını ve kimlik belgelerini eklemeleri gerekecek. Bu veriler, İsrailli bir şirket ile paylaşılacak. X platformunun aldığı bu kararın ardından sosyal medya ağını kullanan pek çok kişi tepki gösterdi. Sebebi ise, İsrailli şirketin bazı çalışanlarının siber istihbarat birimiyle bağlantısı. Öte yandan, İsrail merkezli AU10TIX firmasının pek çok teknoloji deviyle çalıştığı biliniyor.

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl satın aldığı Twitter'da gün geçmiyor ki yeni bir gelişme yaşanmasın. Temmuz ayında Twitter'ın adı X oldu ve ardından markanın diğer araçlarının adı da değişti. Bunlardan biri de Twitter Blue olarak bildiğimiz ücretli abonelik sistemi. Blue'nun adı ise X Premium oldu.

X Premium'a kayıt olarak her ay ücret ödeyen, bunun karşılığında mavi tik olarak bildiğimiz doğrulanmış hesap rozeti başta olmak üzere birçok özellikten faydalanmak isteyen kullanıcılardan kayıt için bir selfie fotoğraf ve resmi devlet kimlik kartınını fotoğrafı istenecek. Bu bilgiler, kullanıcının kimliğini doğrulamak yani gerçek bir kişiye ait olup olmadığını anlamak amacıyla işlenecek. ABD merkezli X, bu verileri İsrail merkezli AU10TIX isimli şirketle paylaşacak ve veriler 30 gün boyunca saklanacak.

SİBER İSTİHBARAT BİRİMİYLE BAĞLANTISI VAR İDDİASI TEPKİLERE YOL AÇTI

Sosyal medya platformu X'te Premium kullanıcısı olan çok sayıda kişi, AU10TIX şirketi çalışanlarının İsrail siber istihbarat birimi 8200 ile bağlantısı olduğunu belirterek şirkete tepki gösterdi. Öte yandan kullanıcılar, veri sızıntısı örneklerini de paylaşarak karara karşı çıkacaklarını belirtti.

Peki, AU10TIX şirketi ne yapıyor? 1980’li ve 1990’lı yıllarda şirketin havaalanları ve sınır kapıları için kimlik doğrulama sistemleri tasarladığı biliniyor. Bununla birlikte, 2002’den beri internette de faaliyet gösteriyor. X'in yeni iş ortağı olan şirket, Uber, PayPal ve Google başta olmak üzere onlarca teknoloji deviyle çalışmakta.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...