X’te para kazanma dönemi

- Güncelleme:
X’te para kazanma dönemi

TEKNOLOJİ Haberleri

Eski adıyla Twitter yeni adıyla X’de artık içerik üreticileri de para kazanabilecek.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk ilk ödemelerini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. X üzerinden para kazanmak isteyenlerin XBlue’ya abone olması, doğrulanmış kuruluş olması ve “son üç ay içinde toplam gönderilerinizde en az 15 milyon gösterilme” ile en az 500 takipçi olması gerekiyor. Bunun için öncelikli olarak ayarlardan ‘Reklam geliri paylaşma’ seçeneğini aktif hâle getirmeniz gerekir. Bu ayarı Başvuru Ayarlar - Para Kazanma - Reklam Geliri Paylaşma sekmesinden açabilirsiniz. Parayı çekebilmek için ise 10 dolar sınırı bulunuyor. X şirketi tarafından yapılan açıklamada “Sürecin mümkün olduğunca basit olmasını istiyoruz, bu sebeple bütün uygun X Blue ve Doğrulanmış Kuruluş aboneleri, uygunluk kriterlerini karşıladıkları ve katıldıkları sürece gelir payı alma hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki kullanıcıların X üzerinden para kazanması için bir Stripe hesabına sahip olması gerekiyor. Ancak Stripe Türkiye’de kanuni olmadığı için henüz Türkiye’de X’te bu yolla para kazanma şansı bulunmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...