Yalnızlıktan sıkılanlara iyi haber! WhatsApp'ta yapay zeka ile sohbet dönemi başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yalnızlıktan sıkılanlara iyi haber! WhatsApp'ta yapay zeka ile sohbet dönemi başlıyor

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çevrim içi mesajlaşma ağı WhatsApp, yeni yapay zeka özellikleri ile gündemde. Popüler platformda artık yapay zeka asistan ile sohbet edilebilecek.

Sosyal medya ve teknoloji devi Meta, Connect 2023 sunumunda Instagram, WhatsApp ve Facebook başta olmak üzere platformları için yeni yapay zeka destekli asistan özelliğini duyurmuştu. Bing Chat’e benzeyen söz konusu asistana soru sorup cevap almak mümkün olacak. Asistan sorulara cevap vermenin de ötesinde kullanıcılarla sohbet edecek. 

Ayrıca şirket, uygulama içi asistan için 20'den fazla ünlü isimle anlaşmış, yapay zeka asistanın her birinin farklı bir 'kişilik' sahibi olduğunu ileri sürmüş ve asistanların o ünlünün yaptığı işlere, hobilerine benzeyen alanlarda kullanıcıya yardımcı olduğunu açıklamıştı.

WhatsApp, beta test programı kapsamındaki belirli mobil kullanıcılara, Meta’nın yeni yapay zeka destekli sohbet odaları özelliğini sundu.

WHATSAPP YAPAY ZEKA ASİSTANA ERİŞİM KOLAYLAŞTI 

Meta, yapay zeka sohbet odalarına erişimi ne zaman açacağını yani özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağını açıklamasa da test edilmeye başlandığı ortaya çıktı. WhatsApp'ın en yeni özelliklerini keşfeden WABetaInfo, iOS ve Android işletim sistemlerinde uygulamanın beta test programını kullanan bazı kişilerin, yapay zeka destekli sohbet odalarını kullanabileceğini aktardı.

WhatsApp, ilk etapta sohbet odalarını erişime açtı ve geçtiğimiz günlerde ise asistana hızlı bir şekilde erişebilmek için 'sohbetler' sekmesine yerleştirdi. 

Peki, WhatsApp'ta yapay zeka asistan nasıl kullanılır? Öncelikle, bu özelliği kullanabilmek için uygulamanın beta test programını kullanmanız gerektiğini hatırlatalım. Bunun için ise, Android telefon kullanıcısıysanız Google Play Beta Programı’na kaydolmanız gerekiyor. WhatsApp Beta uygulamasını telefonunuza indirin. Daha sonra gerekli izinleri onaylayarak, sohbet menüsü üzerinden yapay zeka asistana erişebilirsiniz. 

iOS’ta (iPhone) ise WhatsApp Beta programı kapalı. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...