Yerli insansız deniz aracı Marlin SİDA dünyada bir ilki başardı: NATO bizzat istedi!

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Yerli insansız deniz aracı Marlin SİDA dünyada bir ilki başardı: NATO bizzat istedi!

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Türk savunma sanayisinin yeni gurur kaynağı Marlin SİDA oldu. Dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız deniz aracı olduğu açıklanan Marlin SİDA’yı NATO bizzat istedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi iş birliğiyle dünyanın elektronik harp kabiliyetlerine sahip ilk insansız su üstü aracı geliştirildi. Dünyanın elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracını NATO bizzat istedi.

İsmini açık denizlerde çok süratli ilerleyebilen bir balık türünden alan Marlin SİDA, üstün teknolojisi ve taşıyabildiği faydalı yüklerle benzerlerinden ayrışıyor. Marlin Sida’nın kıyı veya açık denizde savunma ve taarruz maksatlı deniz harbi operasyonlarında kullanılması planlanıyor.

YERLİ SİDA NATO TATBİKATINA GİDİYOR

Gelişmeyi

hesabından paylaşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Türkiye sahada oyun değiştirici olarak gösterilen SİHA’larından sonra SİDA’larıyla da iddiasını ortaya koyuyor. Marlin Sida dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracı oldu! Geriden gelen değil, öncü olan Türkiye” ifadelerine yer verdi.

TRT Haber'in aktardığı bilgilere göre, Yalova’da üretilen Marlin SİDA isimli insansız su üstü platformu NATO tatbikatına davet edildi. Marlin SİDA, Türkiye’yi NATO’da temsil eden ilk insansız platform olma özelliğini de taşıyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...