Yola çıkmadan hesaplanabilecek: Google Haritalar, otoyol geçiş ücretlerini göstermeye başladı

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
Yola çıkmadan hesaplanabilecek: Google Haritalar, otoyol geçiş ücretlerini göstermeye başladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Google Haritalar, otoyol geçiş ücretlerini gösteren yeni bir özelliği sınırlı sayıda ülkede kullanıma sundu. Henüz Türkiye'de başlatılmayan özelliğe göre artık yola çıkmadan geçiş ücretlerini hesaplayabileceksiniz.

Teknoloji devi, belirli bir yol güzergahındaki ücretli geçişleri hesaplayan Google Haritalar özelliği Android ve iOS uygulamalarında görünmeye başladı. Teknoloji sitesi Android Police, uygulamada yeni otoyol ücretlerini görmeye başladıklarını bildirdi. Ancak yeni özellik aynı bölgede olan bazı cihazlarda bile henüz görünmüyor. Ücretli geçiş özelliğini Google, ilk olarak Nisan ayında duyurmuştu. 

Google, görüntülenen otoyol ücreti fiyatlandırmasının 'yerel otoyol geçiş yetkililerinden alınan güvenilir bilgilere' dayandığını ve toplam maliyeti hesaplarken otoyol geçişlerini ve günün saatini dikkate aldığını söylüyor. Ayrıca, rotaları hesaplarken 'gişelerden kaçınma' imkanını da gösteriyor. Google Haritalar daha önce bir yolculukta genel olarak bir geçiş ücreti ödenmesi gerektiğinde sizi uyarabiliyordu ancak bu geçiş ücretinin ne kadar olabileceğini hesaplamıyordu.

ABD merkezli şirkete göre bu özellik, iOS ve Android uygulamaları için ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya'daki yaklaşık 2 bin ücretli yol için mevcut. 'Yakında' daha fazla ülkeye bu özellik gelecek. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin de olması bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...