YouTube'da politikalar değişikliği! İçerikler tek tek kaldırılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube'da politikalar değişikliği! İçerikler tek tek kaldırılacak

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternet ve sosyal medya bilginin en hızlı yayıldığı yer olarak görülüyor. Fakat bunun bazı eksi yönleri var. Yanlış ve hayati bir bilginin yayılması birçok insanı olumsuz olarak etkileyebilir. YouTube da bu sorunu çözmek için politikalarını değiştiriyor.

İnternette yanlış bilginin yayılması birçok soruna neden oluyor. Yanlış bilgilerin sağlık alanında olması ise insanları büyük riske atıyor. YouTube da kendi platformunda bunun önüne geçmek için politikalarını değiştiriyor. Yeni politikalara uymayan içerikler platformdan kaldırılacak.

YOUTUBE, KULLANICILARININ SAĞLIĞINI DİKKATE ALACAK

YouTube'un yeni açıkladığı Tıbbi Yanlış Bilgi Yönergesi "Önleme, Tedavi ve Reddetme" olmak üzere üç kategoriye ayrılacak. Platform, yönergede Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile çelişen bilgi ve tedavilerin yer aldığı içeriklere odaklanacak.

YouTube, Önleme politikasında sağlık otoritelerinin belirlediği insanları riske atacak ve onaylanmış aşılarla çelişen yanlış bilgileri içerikleri kaldıracak. Tedavi politikasında zararlı madde veya uygulamaları teşvik eden içerikler platformdan kaldırılacak.

Reddetme politikasında ise COVID-19 gibi belirli sağlık durumlarına itiraz eden içerikler yayından kaldırılacak. YouTube tüm bunlar dışında ek olarak kanser tedavisiyle ve kanserle ilgili yanlış bilgilerin tamamını da platformdan kaldıracak.

YouTube sağlık alanındaki yeni politikalarını açıklarken şu sözleri dile getirdi:

"Tıbbi bilgiler (ve yanlış bilgiler) sürekli olarak gelişirken, YouTube'un uzun vadede geçerliliğini koruyan ve son derece zararlı içeriği kaldırırken münazara ve tartışma için alan sağlama arasındaki önemli dengeyi koruyan bir politika çerçevesine ihtiyacı var. Belirli tıbbi kılavuz bilgiler zamanla daha fazla bilgi edindikçe değişebilse de amacımız, konu iyi çalışılmış bilimsel fikir birliğine varıldığında YouTube'un insanlara zarar verebilecek bilgilerin dağıtıldığı bir platform olmamasını sağlamaktır."

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...