YouTube'dan reklam engelleyicilere 'engel'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
YouTube'dan reklam engelleyicilere 'engel'

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Video platformu YouTube, reklam engelleyicilerle mücadelesinde önemli bir adım attı. Bir YouTube sözcüsü, reklam engelleyicilerin hizmet şartlarını ihlal ettiğini söyleyerek, dünya çapında reklam engelleyici kullanan kişilerin platformu kullanmasını engellemeye başladıklarını açıkladı.

YouTube bu yılın başlarından itibaren reklam engelleyicilerin kullanımını bloke etmeye başlamıştı. Nihayet şirketten bir sözcü, video akış hizmetindeki reklamları engelleyen eklentilerin, uzantıların ve programların kullanımını bloke etmek için çalıştıklarını doğruladı.

YouTube İletişim Müdürü Christopher Lawton, "Reklam engelleyicilerin kullanımı YouTube'un Hizmet Şartlarını ihlal ediyor. Reklam engelleyicileri aktif olan izleyicileri YouTube'da reklamlara izin vermeye ya da reklamsız bir deneyim için YouTube Premium'u denemeye teşvik etmek için küresel çalışma başlattık. Reklamlar, dünya çapında çeşitli içerik oluşturucu ekosistemini destekliyor ve milyarlarca kişinin YouTube'daki favori içeriklerine erişmesine imkan tanıyor." dedi.

VİDEOLARIN AÇILMASI ENGELLENECEK 

Peki, reklam engelleyici kullanan kişiler YouTube'ı kullanamayacak mı? Bundan sonra artık YouTube, bir uyarı ekranı aracılığıyla videoyu oynatmanızı engelleyecek. Bu uyarı ekranında, YouTube'da video izlemeye, şarkı dinlemeye devam edebilmek için ya Premium aboneliğini yapmanız ya da reklam engelleyiciyi devre dışı bırakmanız gerektiği yazacak. 

YouTube'dan reklam engelleyicilere 'engel'

YouTube, reklam engelleyicilere karşı bu bildirimi haziran ayından beri test ediyordu. Platformda reklam engelleyici kullananlar, reklam engelleyicileri kaldırmadıkları sürece en fazla 3 video izleyebilecekleri hususunda uyarılıyordu. Ancak reklam engelleyicilere karşı bu uygulama artık dünya geneline yayılacak. 

Yaklaşık olarak 100 milyon abonesi olduğu düşünülen YouTube Music ve Premium'un bu hamleyle üye sayısını artırması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...