Sözlerini unutsanız bile sorun değil! YouTube'a mırıldanarak şarkı bulma özelliği geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Sözlerini unutsanız bile sorun değil! YouTube'a mırıldanarak şarkı bulma özelliği geldi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

YouTube, mırıldanarak şarkı arama özelliğini kullanıcılarına sunmaya başlayacak. Bunun yanı sıra platform, sabitleme, değişken oynatma hızları, daha iyi izleme deneyimi gibi birçok yeniliğe daha kavuştu.

Popüler video akış hizmeti YouTube, kullanıcıların uzun zamandır beklediği bir özelliği kullanıma sundu. Şarkıların bulunmasını kolaylaştıracak bu özellik ile kullanıcılar artık sadece mırıldanarak YouTube'da şarkı bulabilecek. Yani zaten bir şarkıyı bulmak için adını bilmeye gerek yoktu ama artık sözlerini bile hatırlamaya ihtiyaç kalmayacak.

Kullanıcılar, hatırlamaya çalıştıkları şarkının melodisini ya da birkaç sözünü mırıldanarak kaydedecek. Daha sonra YouTube, analiz yaptıktan sonra mırıldanılan müziğe en yakın arama sonuçlarını gösterecek. Böylece şarkı aramak daha kolay hale gelecek.

Peki, mırıldanarak şarkı bulma özelliği ne zaman gelecek? YouTube, bu özelliğin ne zaman herkesin kullanımına sunulacağını henüz açıklamadı. 

YOUTUBE YENİLİKLERLE DOLDU 

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre, YouTube'un kullanıcılara sunmaya başlayacağı diğer yenilikler şu şekilde:

•    Oynatma hızını artırmak kolaylaşacak,

•    Kaydırma çubuğunda videonun önceki veya sonraki sahnelerine baktığınızda ve başladığınız yere geri dönmek istediğinizde, YouTube bir titreşim bildirimiyle size ilk bulunduğunuz kısmı gösterecek, 

•    Kliplerdeki ses seviyesindeki ani farklılıkları azaltmak için oynatma ayarları menüsünden değiştirilebilen sabit ses özelliği gelecek, 

•    Mobil ve tablet uygulamalarında yanlışlıkla dokunmaları önlemek için ekran kilidi özelliğinde ekran kilidini açmak için kilit simgesine dokunup basılı tutmak yeterli olacak,

•    Kütüphane sekmesi ve hesap sayfası 'Siz' adlı bir sekmede birleştirildi (burada hesap ve kanal bilgilerinin yanı sıra daha önce izlenen videolar, oynatma listeleri, indirmeler ve satın almalar da yer alacak),

•    Siz sekmesinde hesaplar arası geçiş yapma imkanı sunulacak, 

•    İçerik üreticilerle izleyenler arasındaki etkileşimi artırmak amacıyla en iyi yorumlar sürekli olarak rotasyona tabi tutulacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...