iPhone'un sevilen özelliği YouTube için geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Phone Arena
- Güncelleme:
iPhone'un sevilen özelliği YouTube için geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Phone Arena

Müzik dinlemek ve keşfetmek sosyal medyanın gelişimiyle son yıllarda daha fazla arttı. Ama artan seçenekler arasında her müziği direkt bulmak pek de kolay değil. YouTube da test ettiği yeni özellikle bu sorunu çözmek için hazırlanıyor.

Müzikler, sosyal medya akımları sayesinde son yıllarda daha çok ön plana çıkıyor. Fakat çok fazla seçenek olduğu için müziklere direkt olarak erişmek pek de mümkün değil. YouTube da test ettiği bir özellikle kullanıcıların aradığı müziği üç saniye içinde bulmasını sağlayacak.

MÜZİKLERİ BULMAK YOUTUBE İLE ÇOK DAHA KOLAY

Phone Arena tarafından bugün yayınlanan habere göre YouTube, Apple'ın Shazam uygulamasıyla aynı işlevi görecek bir özellik test ediyor. Yeni özellik sayesinde YouTube, kullanıcıların sadece mırıldanmasıyla kendi bünyesinde yer alan müzikleri bulabilecek.

Henüz test aşamasında olan özellik şimdilik sadece belirli Android kullanıcıları tarafından kıllanılabiliyor. Kullanmak isteyen Android sahipleri aradıkları müzikleri şu şekilde YouTube'da bulabilir:

  • Arama çubuğundaki mikrofon simgesinde tıklayın  
  • Mikrofon erişimi yoksa izin verin 
  • Aklınıza takılan şarkının melodisini en az üç saniye boyunca mırıldanın 

YouTube bu adımlardan sonra aranılan şarkının bünyesinde olması üzerine arama sonuçlarını sıralayacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki mırıldanan melodinin üç saniyeden kısa olmaması ve anlaşılır olması gerekiyor. Aksi halde söz konusu özellik, işlevini yerine getiremeyecektir.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki sesle müzik arama özelliği henüz test aşamasında bulunuyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Phone Arena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...