Dekorasyonda tek amaç estetik görünüm değil, eviniz size iyi hissettirmeli

- Güncelleme:
Dekorasyonda tek amaç estetik görünüm değil, eviniz size iyi hissettirmeli

Türkiye Cumartesi Haberleri

Günün yorgunluğunu atacağınız alanların size hitap edecek şekilde düzenlenmesi, rahatlamanız ve kendinizi iyi hissetmeniz açısından önemlidir.

TACİHAN YONGACI'NIN HABERİ - Bir alanın hem estetik hem de işlevsel olarak dizayn edilmesi iç dekorasyondur. Yani bir alan hem göz zevkimize ve karakteristik özelliklerimize uygun olarak düzenlenir. Aynı zamanda da mekânın kullanımının kolaylaştırılması, alanın genişletilmesi, rahat hareket etmeye yetecek alan sağlanması ve dekorasyonda kullanılacak eşyaların kullanım kolaylığı sağlaması amaçlanır. Kısaca iç dekorasyon yapılırken tek amaç estetik görünüm değildir.

Dekorasyonda tek amaç estetik görünüm değil, eviniz size iyi hissettirmeli

Önemli olan iç dekorasyonun tercihlerimize göre sağlanmasıdır. Uzun vakitler geçirdiğiniz, kendinizi iyi hissetmeye çalıştığınız, günün yorgunluğunu atacağınız alanların size hitap edecek şekilde düzenlenmesi, rahatlamanız ve kendinizi iyi hissetmeniz açısından önemlidir. İçinizi karartacak renklerin ve ışıklandırmanın seçildiği, gözünüze hitap etmeyen ya da doğru yerleştirilmemiş eşyaların bulunduğu ortamlarda vakit geçirmek sizce de zor değil mi?

Dekorasyonda tek amaç estetik görünüm değil, eviniz size iyi hissettirmeli

Bir mekânın iç dekorasyonu öncelikle kişinin kendini iyi hissetmesi açısından önemlidir. Sonuç olarak insandan insana zevkler ve renkler değişir. Dekor aslında bir nevi sanatsal bakış işidir. Çünkü bir yeri dekore ederken nereyi nasıl yapacağınız hakkında fikir düşünüp estetik şekilde uyarlamaya geçersiniz. Dekorasyon tarzları ve fikirleri de yıllar geçtikçe değişir. Örneğin; en basit yerden başlarsak anneannelerimiz, babaannelerimiz bir evi dekore ederken her yeri dantel ve el işleri ile süslerlerdi. Ama günümüzde dantel süslemelere antika gözüyle bakılıyor ve tercih edilmiyor. Bu fark mobilyalara da yansıdı. Eskiden her evde olan ağır vitrinlere de artık çok az rastlıyoruz. Hayatımızın her alanında dekorasyonu kullanıyoruz. Farkında olmadan her gün yemek masası hazırlarken bile sofra düzeni, tabak sunumu dahi bir dekore işlemidir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...