Ofis stilinizi hatanızla gölgelemeyin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ofis stilinizi hatanızla gölgelemeyin

Türkiye Cumartesi Haberleri

Blazer ceket, keten gömlek, trençkot ve orijinal aksesuar detaylarıyla iş hayatında kendinizi oldukça iyi hissedebilirsiniz. Ancak kombininizde yapacağınız küçücük bir hata imajınızın önüne geçebilir.

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ

Modayı takip eden çalışan kadınlar, mesai saatleri içerisinde de şıklığı ve konforu ön planda tutarak giyinmeyi tercih ediyor. Çalışma ortamında zaman zaman klasiklerden sıyrılarak ofis stilini daha trend ve renkli parçalarla oluşturmanız mümkün. Her zaman giyilen ikili takımlarla bile tek bir dokunuşunuzla bambaşka bir stile bürünebilirsiniz. Özellikle modanın çeşitli alternatifleriyle konforu da sağlayan kült parçalarıyla mesai saatlerinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Ofis şıklığı için bir dolap oluştururken olmazsa olmazınız blazer ceketlerdir. Sokak stilinde de sık sık adından söz ettiren blazer ceketler güçlü bir kadın profili çizmenize yardımcı olacaktır. Ancak sıkıcı bir görünümden uzaklaşmak için ise orijinal modelleri arayıp bulmanız gerek. Unutmayın ceketinize takacağınız bir broş, farklı bir düğme, boynunuza takacağız bir fular bile stilinizi konuşturmanıza kapı aralayacaktır.

Beyaz gömlekler de blazer ceketler gibi joker parçalardandır. Özellikle son zamanlarda popüler olan keten gömlekler şıklığı ve rahatlığı birlikte sunuyor.

Dış giyimde ise havaların soğumasıyla hemen her mağazada boy boy, renk renk satışa sunulan trençkotlara şans vererek ofis stilinizi tamamlayabilirsiniz. Ofis stilinizi oluştururken yapacağınız küçük hataların ise şıklığınıza gölge düşürebileceğini unutmayın. Zira bazı özel ve kamu sektörleri için canlı renk ve desenler abartı durabiliyor. İşte bu yüzden giyiminizle çalıştığınız ortamın uyumuna dikkat etmelisiniz.

Hem ofis ortamına uygun hem de içinde kendinizi şık ve iyi hissedebileceğiniz bir stil için detaylar şöyle;

● Kombininiz özenli ama aşırı uğraşılmış gibi de görünmemeli.

● Demode kıyafetlerden uzak durmalı ancak her moda olan parçayı da dolabınıza eklememelisiniz.

● Alışverişe çıktığınızda alacağınız her parçada çalıştığınız ortamı göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü neon bir kazağı çok beğenebilirsiniz ancak ofis ortamınıza uygun olmayabilir.

● Profesyonel giyimde ütüsüz kıyafet ve aksesuarlardan kaçınmalısınız.

● Kıyafetleriniz çok dar ya da çok bol olmamalı.

● Çok fazla ses çıkaran bilezik vb. aksesuarlara da kombininizde yer vermemelisiniz.

Ofis stilinizi hatanızla gölgelemeyin

BÜYÜK BOY ÇANTALAR GERİ DÖNÜYOR

Bilindiği üzere son beş altı yıldır baget çantaların yıldız tahtına oturmasıyla üreticiler de çanta boyutlarını gittikçe küçültüyordu. Hatta 2020 yılında çanta trendleri arasında bol bol, çeşit çeşit mikroboy tasarımlar yer aldı. Bu mikroboy çantalara telefon bile sığmadığını belirtmek gerek. Ancak bu seneki moda haftası baz alındığında stilin en büyük tamamlayıcısı, gardırobun olmazsa olması çantaların boyutları büyüyecek gibi gözüküyor. Ünlü, lüks markalar da birbiri ardına dev boy çanta modellerini satışa sunmaya başladı bile...

Büyük boy çantalar, içerisine su şişesinden kitaba, telefondan hırkaya aklınıza gelebilecek bütün kalabalığı tek omuzda yüklenmenize fırsat sunduğu için büyük kolaylık sağlıyor. Baget çantalar dolabın gerisine itilmeye başlamışken siz de günlük kullanıma uygun büyük boy bir çantaya yer açmalısınız. 

Ofis stilinizi hatanızla gölgelemeyin

UYURKEN CİLDİNİZ KIRIŞMASIN

Yatış pozisyonunuzun kırışıklığa sebep olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle yan ve yüzüstü yattığınızda yüz dokularınız baş ağırlığı ile yastık yüzeyi arasında sıkışma, doku kayması gibi kuvvetlere maruz kalır. Bu eylem zamanla istenmeyen uyku çizgilerinin oluşmasına sebep olur. Uzmanlar her ne kadar sırtüstü uyunmasını tavsiye etse de uyku pozisyonunu bilinçli değiştirmek zordur. Bu yüzden yastık kılıfı seçerken ipek veya saten tercih edebilirsiniz. Bu kumaş türlerindeki yastık kılıfları cildinizin üzerinde kaymasını sağlar. Böylece cildinizde çekilme meydana gelmez. Uyku öncesi cildinize gece kremi de sürebilirsiniz. Son olarak cildinizi gençleştirmek için gece 7 ila 8 saat uyumaya önem vermeniz gerek. 

Ofis stilinizi hatanızla gölgelemeyin

IHLAMURUN RAF ÖMRÜNÜ KISALTMAYIN

Ihlamur çayı soğuklarda ısınmanıza yardımcı olmasıyla beraber boğaz ağrısına ve öksürüğe de  iyi gelir. Buharıyla ise burun tıkanıklığınızı açar. Stresi azaltıcı etkisi bulunan ıhlamur çayı, terleme sıklığını da artırarak ödemin ve toksinlerin vücut dışına çabuk atılmasını sağlar. Eğer ıhlamuru kurutulmuş hâlde satın aldıysanız temiz bir poşette veya cam bir kavanozda saklamalısınız. Hiçbir şekilde hava almamalı. Çünkü eğer hava alırsa bu durum tozlanıp böceklenmesine yol açabilir. Güneş ışığına maruz kalması da raf ömrünü kısaltacaktır. Bu yüzden serin, güneş almayan, kuru bir yerde yaklaşık bir sene kadar saklayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...